FunPreporučeno

Alessandra Mussolini glumcu i umjetniku Jimu Carreyu: ‘Ti si kopile’

“Kopile”, napisala je Alessandra Mussolini komičaru, glumcu i odnedavno umjetniku Jimu Carreyu nakon što je ovaj na Twitteru objavio crtež inspiriran smaknućem Benita Mussolinija i družice mu Clare čija su tijela naglavačke obješena u Milanu 1945. godine.

“Ako razmišljate kuda vodi fašizam, samo pitajte Benita Mussolinija i njegovu ljubavnicu Clarettu,” napisao je Carrey ispod crteža objavljenog u subotu.

https://twitter.com/JimCarrey/status/1112036866381930496

Alessandra Mussolini, unuka zloglasnog fašiste, model s naslovnice Playboya i zastupnica Europskog parlamenta na cvrkut je reagirala riječima: “Ti si kopile”.

>>>Obljetnica završetka 2. svjetskog rata: Vlada odala počast žrtvama fašizma, nacizma i komunizma

Razmjena je, dakako, izazvala instant žestoku raspravu u kojoj se većina komentatora priklonila umjetniku, iako ni Mussolini nije ostala bez podrške. Ona je Carreyja ošinula da inspiraciju vuče iz tamne strane američke povijesti, crtajući atomske gljive, bičevanje crnaca i slično.

Glumac se pak suzdržao od rasprave, kako s političarkom, tako s medijima. Njegova je objava u trenutku  pisanja teksta podijeljena 28 i lajkana 113 tisuća puta.

Leš Mussolinija (drugi slijeva) pored Petacci (u sredini) i drugih smaknutih fašista na Piazzale Loreto, Milan, 1945. godina.

Talijanski partizani su Mussolinija i Claru Petacci uhvatili 28. travnja 1945. kod mjesta Giulino di Mezzegra pri pokušaju bijega u Švicarsku. Par je strijeljan po kratkom postupku, a njihova su tijela sljedećeg dana naglavačke obješena na milanskom trgu nedaleko željezničke stanice na kojem su fašisti u kolovozu 1944. godine ubili 15 partizana i njihova tijela također ostavili kao prijeteći eksponat za javnost.