PreporučenoTech

Android prigrlio revolucionarni potencijal modularnih zaslona Galaxy Folda

Tvrtka Samsung Electronics kontinuirano pomiče granice u svijetu mobilnih uređaja, a preklopnim uređajem otvorena je potpuno nova mobilna kategorija uređaja. Kako bi korisnicima Galaxy Folda pružili besprijekoran doživljaj u korištenju njihovog pametnog telefona, Samsung je zajedno s partnerima i Android programerima pokrenuo dizajniranje novog i cjelovitog softverskog iskustva za Galaxy Fold. Kao dio procesa koji je započeo u travnju 2018. godine, Samsung je razvio potpuno novo korisničko iskustvo te ostvario suradnju s Googleom na pružanju integrirane OS podrške za Android.

Stotine aplikacija dostupnih putem Google Play i Galaxy Store trgovina ažurirane su kako bi pružile besprijekoran doživljaj preklopnog uređaja.

Osim što je izgradio novi hardver koji definira kategoriju, Samsung je radio s glavnim partnerima na dizajniranju i pružanju potpuno novog mobilnog iskustva, kao i njegovanju ekosustava koji korisnicima omogućava pristup najboljim aplikacijama i uslugama. Ovo je inovacija softvera koja uključuje besprijekorno korisničko iskustvo i pruža novu perspektivu korisničkog sučelja.”, izjavio je ES Chung, izvršni potpredsjednik i direktor odjela za softver, AI tehnologije i mobilne komunikacije u tvrtki Samsung.

>>>Samsung lansirao ‘revolucionarni’ Galaxy Fold: VIDEO

Od uvođenja Infinity Flex zaslona na SDC-u 2018., Samsung i Google postavili su testne laboratorije u gradovima diljem svijeta – od Seula do Mountain Viewa u Pekingu – kako bi surađivali i potaknuli partnere i programere da testiraju i provjere jesu li njihove aplikacije i usluge optimizirane za Galaxy Fold i Android ekosustav. Također, Google je uveo promjene u Androidu 10 za još bolje mogućnosti, veću funkcionalnost i ažurirani Android emulator kako bi podržao prebacivanje višestrukih zaslona i otvorio vrata budućoj optimizaciji preklopnih uređaja. Sada je moguće odabrati ažurirane aplikacije koje Android korisnici poznaju i vole, a koje će im pružiti impresivno iskustvo na Galaxy Foldu.

„Zajedno s partnerima poput Samsunga dobili smo priliku pružiti potpuno novo korisničko iskustvo koje bi moglo transformirati način na koji koristimo naše pametne telefone. Uživali smo u bliskoj suradnji sa Samsung timom i zajednicom Android programera kako bismo korisnicima Galaxy Folda osigurali najbolje iskustvo u radu s njihovim omiljenim aplikacijama i uslugama.“, izjavio je Sagar Kamdar, direktor menadžmenta za Android, Google.

>>>High tech Samsunga na IFA 2019: FOTO

Stotine aplikacija optimizirano je za Galaxy Fold, uključujući usluge vodećih partnera poput Amazon Prime Video, App in the Air, Facebook, iHeartMedia, Microsoft, Spotify, Twitter, VSCO i još mnogo toga.

Uz značajke poput App Continuity i Multi-Active Window moguće je pregledavati, gledati, povezivati ​​se i obavljati više zadataka. Korisnici Galaxy Fold uređaja mogu jednostavno prelaziti s početnog zaslona na glavni zaslon i istodobno pokrenuti više aplikacija na glavnom 7,3-inčnom zaslonu, što predstavlja revolucionarni način rada i igranja u pokretu.

>>>VIDEO: Samsung Fold izdržao 200,000 preklapanja

Ove vrhunske aplikacije i usluge sada su, između ostaloga, dostupne u Android ekosustavu za Galaxy Fold, i to uz Google Play i Galaxy Store.

Za više informacija o Samsung Galaxy Fold uređaju posjetite news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com, or www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-fold.

(Samsung/MPR)