Politika

Apel za pomoć slijepim osobama koje su u potresu ostale bez sigurnog doma

Udruga slijepih Sisačko-moslavačke županije-Sisak upozorila je u utorak na problem osoba s invaliditetom koje se nakon potresa ne snalaze brzo i ne dolaze na red za rješavanje problema, stoga apeliraju za pomoć u nabavci građevinskog materijala za obnovu kuća slijepih osoba.

Riječ je, navode u priopćenju, o ukupno 114 slijepih osoba s područja Sisačko-moslavačke županije od kojih je njih 20 direktno pogođeno katastrofalnim potresom te će za njih biti potreban građevinski materijal.

Danko Tomanić, predsjednik Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije i grada Siska, rekao je da razmjere štete nakon razornog potresa nisu još u stanju procijeniti, ali znaju da su njihovi članovi s područja pogođenim potresom zbog teških oštećenja morali napustiti svoje domove i potražiti organizirani smještaj ili otići kod svoje rodbine i slično.

>>>Upute i sigurni računi za pomoć potresom pogođenim područjima

Građani sredstva mogu uplatiti na račun za posebne namjene, otvorenim u OTP banci. Za uplate iz tuzemstva broj žiro računa je HR2124070001500002146. Za uplate iz inozemstva broj žiro računa je  BIC OTPVHR2X HR2124070001500002146.

>>>HUAN obustavio naplatu potraživanja i provedbu ovrha u Sisačko-moslavačkoj županiji

Iz udruge poručuju da će se u kunu voditi troškovnik kome su i zašto sredstva dodijeljena te će troškovnik biti javno dostupan nakon raspodjele financijskih sredstava.