Politika

Anušić: ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata | lokalni izbori

Kandidat HDZ-a za osječko-baranjskog župana i aktualni župan Ivan Anušić izjavio je u nedjelju kako je velika potpora birača u prvom krugu izbora potvrda njegova dosadašnjeg rada, ali i ogromna odgovornost koju neće iznevjeriti.

Po podacima Županijskog izbornog povjerenstva prikupljenih s 357 od 442 biračka mjesta, Anušić je dobio 61,48 posto glasova, a slijedi ga kandidatkinja Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović s 19,08 posto glasova.

>>>Osijek: predan velik broj potpisa za Anušića i Ivana Radića | lokalni izbori

U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDZ-a Anušić je ocijenio kako je to povijesna potpora birača nekom županu u Osječko-baranjskoj županiji, ali i ogromna odgovornost.

“Novi način funkcioniranja”

“Ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata i potvrda da sam dobro radio u protekle čeitiri godine, a to povjerenje sigurno neću iznevjeriti. Više sam nego zadovoljan, a s obzirom da je i Županijska skupština posložena u našu korist, već od sutra krećemo sa nastavkom i završetkom svih započetih projekata”, poručio je Anušić.

Smatra kako je bitno je da će se napokon osigurati sinergijsko djelovanje s Osijekom, koji je ključan za razvoj županije i istoka Hrvatske.

>>>HDZ osvojio 42,49 posto glasova i 15 mandata u Gradskom vijeću Osijeka | izlazne ankete

“Na pomolu je novi način funkcioniranja, s novim gradonačelnikom, mladim čovjekom, koji želi pomoći ovome gradu, iz kojega je potekao, i svojim djelovanjem ostaviti trag u gradu”, kazao je.

Osijek i Osječko-baranjska županija moraju biti predvodnici gospodarskog, društvenog, kulturnog i drugog života na istoku Hrvatske, poručio je Anušić.

Comments (2)

  1. […] Anušić: ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata | lokalni izbori 17/05/2021 […]

  2. […] Anušić: ovo je kruna mog prvog četverogodišnjeg mandata | lokalni izbori 17/05/2021 […]

Comments are closed.