Biznis i ekonomija

Azimut|Benetti i D-Marin u Livornu grade jednu od najznačajnijih marina na Mediteranu

Azimut|Benetti Group, prva globalno vodeća privatna grupacija u sektoru brodogradnje i jahtinga, i D–Marin, premium marine, započinju radove na marini u Livornu. Marina na sjeverno-zapadnoj talijanskoj obali postat će time jedna od prestižnih jahting destinacija na Mediteranu kao rezultat zajedničke želje za poticanjem rasta nautičkog turizma.

Tijekom konferencije za novinare održane  28. ožujka i organizirane u suradnji s uredom gradonačelnika Livorna, kojoj su prisustvovali VIP gosti i ključni dionici iz jahting industrije i turizma, D–Marin i Azimut|Benetti Group otkrili su da će izgradnja nove marine započeti već u travnju 2024.

Marina Livorno; Render: Azimut|Benetti/D-Marin
Jedna od najznačajnijih marina na Mediteranu

Ovaj zajednički pothvat grupacije Azimut|Benetti i D-Marina donijet će gradu Livornu jednu od najznačajnijih marina na Mediteranu, a za čiji je dizajn zaslužan arhitektonski ured Archea iz Firence. Očekuje se da će cijeli projekt biti završen do lipnja 2026., dok će prvi dijelovi Marine Livorno biti dostupni jahtašima i prije predviđenog roka. Ukupni kapacitet marina bit će 815 vezova.

Vrijednost investicije procjenjuje se na otprilike 15 milijuna eura. Projekt uključuje obnovu pristaništa i prostora za sastanke te premium sadržaje za zabavu i rekreaciju. Više od 220 četvornih metara prostora bit će rezervirano za restorane, 60 četvornih metara za barove, dok će 250 četvornih metara biti organizirano za urede.

Marina Livorno; Render: Azimut|Benetti/D-Marin

Poput svih D-Marin marina i Marina Livorno će s posebnom pažnjom primjenjivati najviše ekološke standarde koje planira postići zahvaljujući snažnoj predanosti grupe Azimut|Benetti i D-Marin ka stvaranju održivih marina koje će koristiti sadašnjim i budućim generacijama. Marina će koristiti prirodne elemente poput drveća i živice umjesto ograde, solarne panele za proizvodnju značajnog udjela energije, a sve zelene površine navodnjavat će prikupljanom kišnicom.

Izjave

Luca Salvetti, gradonačelnik grada Livorna, tijekom današnjeg obraćanja izjavio je:

“Livorno će uskoro krasiti vlastita marina. Početkom prosinca, nakon 16 godina, postupak dodjele koncesije je konačno završen i potpisan. Kao rezultat završenog procesa, uskoro će započeti radovi na izgradnji marine, obogaćujući zonu Livorna koji povezuje centar grada s obalom. Ovo predstavlja još jedan važan korak u razvoju, rastu i transformaciji grada, koji će značajno potaknuti lokalnu ekonomiju u vidu turizma i zapošljavanja. Zahvaljujemo svima koji su radili na ostvarenju ovog cilja, posebno livornskoj jahting industriji, koja je dobila koncesiju na 20 godina za 450 vezova.”

Marina Livorno; Render: Azimut|Benetti/D-Marin

Paolo Vitelli, osnivač Azimut|Benetti Group, rekao je:

“Mi kao Azimut|Benetti Group već 20 godina aktivno i uspješno surađujemo s institucijama i lokalnom zajednicom kako bismo ostvarili projekt Porta Mare. Danas s ponosom predstavljamo konačnu verziju plana koji je odobren i kojeg cijene svi uključeni dionici. Marina Livorno bit će ostvarenje vrhunske tehnologije: povijesna luka Medici bit će uključena u modernu, prekrasnu, ekološki prihvatljivu marinu otvorenu za lokalne stanovnike i međunarodne jahtaše. U namjeri da dodatno osnažimo cijeli projekt, nedavno smo sklopili partnerstvo s Grupom D-Marin, najvećim i najuspješnijim operaterom marina na Mediteranu, kako bismo pružili visokokvalitetno upravljanje i inovativne usluge vlasnicima nacionalnih i međunarodnih brodova koji dolaze u Livorno. Ovo je veliki dan za nas i za Livorno”.

Marina Livorno; Render: Azimut|Benetti/D-Marin

Nicolo Caffo, izvršni direktor D-Marin Italija, naglasio je:

“D-Marin čvrsto vjeruje u Livorno. Bit će to jedna od najprestižnijih marina na Mediteranu, izgrađena na zajedničkim vrijednostima usklađenim s vrhunskim iskustvima kupaca, komercijalnom izvrsnošću, predanošću održivosti i inovacijama. U partnerstvu s Azimut|Benetti Group, D-Marin će osigurati da Marina Livorno cvjeta i postane priznato središte jahtinga kakvo znamo da može biti”.

Azimut|Benetti Group

Azimut|Benetti Group je vodeći svjetski proizvođač superjahti, već 24 godine zaredom na vrhu referentne rang-liste za sektor Global Order Book koju uređuje časopis Boat International. Osnovao ga je Paolo Vitelli 1969. godine, a danas je ova grupacija obiteljski posao koji vodi predsjednica Giovanna Vitelli. S brendovima – Azimut i Benetti – to je brodogradilište s najširom ponudom modela na tržištu, više od 45 jahti i megajahti simbolizirajući novi koncept luksuza zasnovan na naslijeđu, stilskoj i tehnološkoj inovaciji, suradnjama s najboljim dizajnerima u nautičkom i drugim sektorima te izvanrednom povezanošću s vlasnicima. S više od 2.000 zaposlenika, šest brodogradilišta i mrežom od 138 prodajnih i servisnih mjesta diljem svijeta, Azimut|Benetti Group posluje na europskim, američkim, bliskoistočnim i azijskim tržištima. Put kojim su kročili uvijek je bio dosljedan i ostvaren bez kompromisa, kombinirajući stabilan, čvrst rast s poduzetničkom filozofijom usmjerenom na glavne teme društvene i ekološke održivosti.

O Grupi D-Marin

Grupa D-Marin – mreža vrhunskih marina – osnovana je 2003. sa sjedištem u Grčkoj. Upravlja s 26 marina u Grčkoj, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji, Španjolskoj, Malti i Albaniji, s ukupno više od 13.000 vezova te suhim dokovima koji mogu primiti više od 3.000 plovila. Grupa D-Marin predano nastoji poboljšati nautičko iskustvo svojih korisnika pružanjem izvanrednog standarda kvalitete i najviše razine korisničkih usluga za svoje privatne klijente i poslovne partnere.Povezane vijesti

Comment here