Politika

Bermin Meškić: Bošnjaci su zaslužili povratak u Hrvatski sabor

Kandidat bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj u 12. izbornoj jedinici Bermin Meškić poručio je u četvrtak na predizbornom skupu na splitskim Prokurativama kako mu je cilj na izborima 5. srpnja vratiti bošnjačkog zastupnika u Hrvatski sabor.

“Moj cilj je vratiti političko dostojanstvo i konsolidirati Bošnjake u Hrvatskoj koji su sudjelovali u obrani Hrvatske te daju puni doprinos hrvatskom društvu i zaslužili smo povratak u Hrvatski sabor”, rekao je Meškić. Istaknuo je kako ga podupire 40 bošnjačkih udruga u Hrvatskoj te da su za njegovu kandidaturu za parlamentarne izbore prikupljena 1123 potpisa te kako nikad u povijesti 12. izborne jedinice nijedan predstavnik nacionalne manjine nije prikupio toliki broj potpisa za kandidaturu.

https://www.youtube.com/watch?v=oAzzp5KCLss

Ta izborna jedinca obuhvaća cijelu Republiku Hrvatsku i pobjeđuje kandidat s najvećim brojem glasova, a bira se zajednički zastupnik bošnjačke, albanske, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Meškić je pozvao glasače u 12. izbornoj jedinici da zaokruže redni broj 5 budući da je on na petom mjestu.

>>>Veljko Kajtazi i Armin Hodžić prvi predali kandidature za parlamentarne izbore: VIDEO

Edin Nurkić iz Izbornog stožera Bermina Meškića istaknuo je kako jedan od Meškićevih  programskih ciljeva pod nazivom “Složimo život zajedno” znači da će on “zastupati interese Bošnjaka, Albanaca, Crnogoraca, Makedonaca i Slovenaca u Hrvatskoj kroz Savjet za manjine koji se treba organizirati izborom Meškića u Sabor”.

>>>Flego nastavlja s okrupnjivanjem biračkog tijela, dobio podršu bošnjačke manjine

U prošlom sazivu Hrvatskoga sabora zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine bila je Ermina Lekaj Prljaskaj.