PreporučenoTech

Bosch predstavio eStroller – stižu električna kolica za bebače

Bosch je u ponedjeljak 2. rujna predstavo tehnologiju za eStroller sustav – uključujući bateriju, dva električna motora, senzore i aplikaciju – s kojim će njegovi partneri tržištu isporučiti različite modele električnih kolica za bebe.

Motori dizajnirani za stražnje osovine roditeljima će omogućiti jogging uz kolica, pomoći u guranju kad se nađu na uzbrdici ili kočenju na nizbrdici. Sustav dolazi sa senzorima za mjerenje ubrzanja, brzine i detekciju podloge te može autonomno zakočiti ako prepozna da nitko nije za “volanom”, odnosno ručkama.

Predstavljena je i aplikacija koja s e-strollerom komunicira preko Bluetootha, pokazuje razinu energije u baterijama i omogućuje postavljanje alarma za slučaj “neautoriziranog” guranja što uključuje upozoravajući ton iz zvučnika i aktiviranje parkirne kočnice. Zvučnici mogu poslužiti i za umirivanje bebača uspavankama.

Zgodno, baterije su istovjetne kao u drugim alatima i proizvodima Boscha pa se s lakoćom mogu zamijeniti. One se pune oko dva sata preko USB-a, a ovisno o terenu i načinu korištenja s jednim punjenjem mogu prevaliti do 14 kilometara. I kolica imaju USB port, pa mogu poslužiti za punjenje pametnih uređaja, što je također prilično cool.

Bosch će proizvodnju i dizajn prepustiti partnerima, a za sebe zadržati ulogu dobavljača. Švedska kompanija “Emmaljunga” svoj prvi model, NXT90, najavljuje do kraja godine.


Povezane vijesti