Biznis i ekonomija

Čelnik ZABA-e Ivan Vlaho postao najviše pozicionirani hrvatski CEO u europskoj bankarskoj industriji

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Ivan Vlaho preuzima ulogu zamjenika CEO UniCredit Grupe za Srednju i Istočnu Europu Teodore Petkove. Uz novu ulogu u Grupi, Ivan Vlaho ostaje na čelnoj poziciji Zagrebačke banke u Hrvatskoj, kao i u visokom rukovodstvu Izvršnog odbora Srednje i Istočne Europe UniCredit Grupe.

>>>Bolji od očekivanog kvartal UniCredita revidira očekivanja

Gianfranco Bisagni, CEO UniCredita za Srednju Europu, preuzima ulogu izvršnog direktora Operacija Grupe, a dosadašnja direktorica UniCredit Grupe za Istočnu Europu, Teodora Petkova, preuzet će i vodstvo Srednje Europe. Očekuje se kako će ova organizacijska promjena dodatno potaknuti sinergiju unutar zemalja SIE te između zemalja SIE i ostatka UniCredit Grupe.

“Čast mi je i zadovoljstvo što mi je vodstvo UniCredit Grupe iskazalo povjerenje i pružilo priliku za dodatni doprinos u provedbi strateškog plana UniCredit Unlocked. Od 2021. godine u UniCredit Grupi provodimo transformaciju, a danas smo zahvaljujući našim klijentima i zaposlenicima prepoznati kao Banka koja stvara dodatnu vrijednost i bolju budućnost. Ispred nas su ambiciozni ciljevi, no siguran sam da ćemo ih, zahvaljujući našim vrhunskim ljudima još jednom sve ostvariti“, istaknuo je Ivan Vlaho, predsjednik Uprave Zagrebačke banke i zamjenik direktorice UniCredit Grupe za Srednju i Istočnu Europu.

“Nastavlja se provedba našeg strateškog plana UniCredit Unlocked kojim transformiramo našu Grupu i istovremeno stvaramo vrijednost za sve naše dionike. Zajedno smo krenuli na ambiciozno i uzbudljivo putovanje. Ciljevi koje smo ostvarili do sada postavili su temelje za postizanje daleko više nego su i najoptimističniji među nama očekivali na početku. Ovim važnim korakom ubrzavamo transformaciju operativnog dijela kako bi mogao podržati, a zatim i poticati komercijalni dio. Današnja imenovanja označavaju prelazak u sljedeću fazu UniCredita”, zaključio je Andrea Orcel, CEO UniCredit Grupe.

>>>Bankari u Hrvatskoj podcrtali likvidnost, otpornost na krize | HUB

Ivan Vlaho uz poziciju čelnika Zagrebačke banke s novom je pozicijom unutar UniCredit grupe, danas najviše pozicionirani hrvatski CEO u europskoj bankarskoj industriji.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Priopćenje za poslovnu javnost,
Zagrebačka banka