Politika

Čestitka predsjednika Vlade Plenkovića novom zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku novom zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši koji će naslijediti dosadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

“Preuzvišeni oče nadbiskupe,

s iskrenom radošću čestitam Vam na časnoj i odgovornoj službi koju Vam je povjerio Sveti Otac papa Franjo kao nasljedniku dosadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Vaš životni i svećenički put, kao i iskazana briga za pastoral koju ste uvijek iskreno pokazivali, jamstvo su da ćete i kao zagrebački nadbiskup nastaviti odgovorno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje u Crkvi u Hrvata.

>>>HBK i Vlada RH razgovarali o ratu u Ukrajini, BiH.., podršci Crkve javnim novcem

Radujem se Vašoj novoj službi i želim Vam obilje snage i uspjeha na mjestu zagrebačkog nadbiskupa. Vjerujem da ćemo nastaviti kvalitetnu suradnju i dijalog između Vlade i Katoličke Crkve na dobrobit hrvatskih građana.

Molim Vas, primite iskrene čestitke uime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno ime.”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvaljuje kardinalu Josipu Bozaniću na iznimnom doprinosu koji je dao u više od 25 godina obavljanju nadbiskupske službe, kao i na ostvarenoj suradnji i povjerenju između Vlade i Katoličke Crkve.

Pratite nas na Google vijestima