Biznis i ekonomija

Diana Percač izabrana za novu predsjednicu HUP- Koordinacije veledrogerija

Diana Percač; Foto: Medical Intertrade/HUP

HUP-Koordinacija veledrogerija na zajedničkom je sastanku članova izabrala novu predsjednicu koordinacije, Dianu Percač, članicu Uprave Medical Intertradea koja će predvoditi Koordinaciju u narednom jednogodišnjem mandatu.

Povodom izbora na novu funkciju, Percač je izjavila: „Koordinacija veledrogerija osigurava najširi asortiman lijekova i medicinskih proizvoda što je čini neizostavnim partnerom u organizaciji zdravstvene zaštite. Zbog toga je financijska stabilnost sustava neophodna za osiguranje dostupnosti lijekova i medicinskih proizvoda potrebnih za njeno provođenje.“

HUP-Koordinacija veledrogerija djeluje u HUP-u od rujna 2017.g. te okuplja ključne predstavnike iz djelatnosti prometa na veliko lijekovima i medicinskim proizvodima, a s ciljem rješavanja problema i izazova s kojima se susreće zdravstveni sustav RH. HUP- Koordinacija veledrogerija će u nadolazećem razdoblju nastaviti kroz svoje djelovanje u HUP-u ukazivati na potrebu rješavanja ukupnih dugovanja bolnica, skraćivanje rokova plaćanja te na druge probleme unutar zdravstvenog sustava vezane uz promet lijekova i medicinskih proizvoda. Unutar HUP-Koordinacije formirane su tri radne grupe koje pokrivaju sljedeća tematska područja: javnu nabavu, regulativu te serijalizaciju/kvalitetu.

>>>Veledrogerije najavile ograničenu isporuku lijekova i tužbe protiv bolnica, alarmirale Komisiju

Veledrogerije lijekovima i medicinskim proizvodima svakodnevno opskrbljuju ljekarne, bolnice i zdravstvene ustanove u Republici Hrvatskoj te su ključan partner i pokretačka snaga zdravstvenog sustava RH.

HUP