FunPreporučeno

Disney najavio, otkrio potke tri nova Star Wars filma

Disney je predstavio planove o tri nova filma u “dalekoj, dalekoj galaksiji”, uključujući jedan u kojem će ulogu Jedi heroine Rey reprizirati Daisy Ridley.

Nove je projekte u petak u Londonu tijekom godišnje Star Wars konvencije najavila predsjednica Lucasfilma, Kathleen Kennedy.

>>>Prizivanje razarača zvijezda | GIF

Ridley je rekla da se priča o Rey nastavlja 15 godina nakon događaja uprizorenih u filmu iz 2019. godine Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera (engl. The Rise of Skywalker) i evolvira oko izgradnje Novog reda Jedija suočenog sa silama koje ga žele uništiti.

Disney je Lucasfilm preuzeo u 2012. godini za četiri milijarde dolara otkada više-manje uspješno muze Star Wars franšizu kroz streamin serije i dugometražne filmove.

Monetizacija je rezultirala zasićenjem i razočaranjem dijela publike koji je prepoznao da su pojedini izleti ishitreni i podređeni zgrtanju novca.

>>>Star Wars: Pomrčina | prva atrakcija

Disney je u odgovoru pauzirao nove filmove, uključujući za prošlu godinu najavljeni “Rogue Squardon” i druge projekte.

Kennedy je rekla da će drugi od tri filma gledatelje odvesti u daleku povijest i ispripovjediti priču o prvom Jediju koji je ovladao Silom, što je neposredno prihvaćeno kao potencijalno biblijski i osvježavajući izlet.

>>>Hayden Christensen reprizira ulogu palog viteza u Star Wars seriji Ahsoka

Treći film je smješten u “sadašnjost” te je nastavak kronike rata između ostataka Carstva i Nove Republike. Projekt predvode Dave Filoni i Jon Favreau, ključni kreativci iza popularne streaming serije “The Mandalorian”.

Disney na eventu nije naveo vremensku crtu produkcije ili datume premijera.

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima