PolitikaPreporučeno

Dobrović ‘hladne glave’ izašao iz Mosta, Grmoja najavio predstavljanje kapitalaca i novih lica

“Danas sam podnio ostavku na članstvo u Mostu i mjesto povjerenika za grad Zagreb. Nije to bila laka i brza odluka, nego dapače jedna od onih u životu koje traže duboko promišljanje i hladnu glavu,” napisao je u utorak na svom blogu sada bivši zastupnik Mosta i bivši ministar zaštite okoliša i energetike u vladi HDZ-a i Mosta, Slaven Dobrović.

>>>Zašto sam napustio Most? (vanjska poveznica)

Kao jedan od povoda i razloga za odlazak naveo je “snažan pad unutarnje demokratičnosti i izostanak toliko nužnog dijaloga u formalnom i neformalnom smislu.”

“Ako se vodstvo okruži isključivo ljudima koji o njima ovise, isključujući mogućnost čuti drugačiju, kritičnu misao, teško je ići naprijed,” ocijenio je.

“Most od sutra kreće u novu fazu. Predstavljamo kapitalce ali i nova lica koja će u budućnosti mijenjati i Most i Hrvatsku. Logično je da u tako opsežnim procesima ima onih koji su nezadovoljni,”

Nikola Grmoja

Objava spominje i neuspjeh u postizanju dogovora s Domovinskim pokretom Miroslava Škore koji je Most nazvao “teškim i nepouzdanim partnerom”.

>>>VIDEO: Most u tišini sluša rezultate izlaznih anketa

“Prekid pregovora s Domovinskim pokretom i način na koji su pregovori prekinuti, posebno kada znamo koliko ovaj savez za Hrvatsku danas znači, jako puno govori. To posebno vrijedi za ljude u Mostu do kojih su i vijesti i strateške postavke Mosta u pregovorima stizale ili iz medija ili s ‘druge’ strane,” napisao je Dobrović čiju je ostavku za Hinu komentirao politički tajnik Mosta, Nikola Grmoja, rekavši da se radi o “časnom čovjeku i vrhunskom stručnjaku”.

>>>VIDEO: Petrov o ‘stvarnoj percepciji’, ostanku ispred praga

“Most od sutra kreće u novu fazu. Predstavljamo kapitalce ali i nova lica koja će u budućnosti mijenjati i Most i Hrvatsku. Logično je da u tako opsežnim procesima ima onih koji su nezadovoljni,” najavio je Grmoja putem Hine.