Politika

‘Dosta je pljačke’ u Splitu: očekujemo podršku poštenih i čestitih ljudi

Kandidati koalicijske liste “Dosta je pljačke” za 10. izbornu jedinicu predvođene Živim zidom u nedjelju su poručili kako se hrvatsko društvo ne može graditi na kriminalu i sintagmi ‘ko je jamio, jamio’ poručivši kako je potrebno donijeti Zakon o porijeklu imovine.

“Ne može se graditi društvo na nepravdi i sintagmi ‘ko je jamio, jamio’. Moramo ovo naše društvo učiniti urednim i zbog toga se zauzimamo za donošenje Zakona o porijeklu imovine,” rekao je Ivan Šimić nositelj  koalicijske liste “Dosta je pljačke” u 10. izbornoj jedinici.

>>>Socijalno-poduzetnički ‘policy mix’, novac iz helikoptera u predizbornom programu Dosta pljačke

Pojasnio je kako je koalicijska lista “Dosta je pljačke” u 10. izbornoj jedinici okupljena oko Živog zida, a čine je još HSS Stjepan Radić,  Nezavisna lista Stipe Petrine, Stranka Ivan Pernara.

“Ako imamo proizvodnju lubenica u dolini Neretve nema uvoza dok se domaće lubenica ne proda,”

Ivan Šimić

Kazao je i kako je među 14 kandidat na toj listi sedam žena te kako je naglasak angažmana na splitsko područje, na njoj se nalazi osam kandidata iz Splita.

“U zadnjih 30 godina splitska regija i Dalmacija bilježe veliku stagnaciju, kompletna je industrija uništena – od brodogradnje i  pomorstva do  poljoprivrede, sve je uništeno. Zbog toga u ovoj kampanji očekujemo podršku poštenih i čestitih ljudi”, poručio je Šimić.

Po njegovim riječima, infrastruktura u Splitu je devastirana, svela se “na prosječnu seosku sredinu”, a  Pazar (tržnica) u tom gradu je i sada onakav “kakav je bio u 19. stoljeću”.

Šimić je naglasio kako treba zaštititi domaće proizvođače.

>>>Karlovac: Sinčić komentirao ‘skandalozne podatke Porezne uprave’, podcrtao primarni cilj platforme

“Ako imamo  proizvodnju lubenica u dolini Neretve nema uvoza dok se domaće lubenica ne proda,” kazao je.

Smatra i kako sredstva iz fondova Europske unije treba usmjeravati u stvaranje novih vrijednosti i otvaranje novih radnih mjesta.

>>>‘Čekala sam i čekala, i napokon dočekala’: Balenović na listi Živog zida i Promijenimo Hrvatsku 

Kandidat na koalicijskoj listi  “Dosta je pljačke” Ante Ledenko je naglasio važnost borbe  protiv korupcije.

“Mi radnici hotela Marjan borimo se četiri godine protiv Željka Keruma i njegove pljačke u Splitu,” rekao je Ledenko.