Politika

DP i HSP dogovorili ‘prvu pravu domoljubnu koaliciju’ u Primorsko-goranskoj županiji

Kandidati s koalicijskih lista Domovinskog pokreta i Hrvatske stranke prava za skupštinu Primorsko-goranske županije i riječko Gradsko vijeće pozvali su u srijedu birače da daju glas za njih, ističući da je to možda prva prava domoljuba koalicija u proteklih tridesetak godina na tom području.

Nositelj liste koalicije za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika Moris Hranj rekao je da će se koalicija u Gradskom vijeću u prvom redu zauzimati za rješavanje problema socijalne i demografske politike, zdravstva i obrazovanja. Bit ćemo konstruktivni na svim sjednicama, rekao je.

>>>Plenković podržao Ostrogovića i Cappellija, citirao velika ulaganja i postignuća Vlade

“Pobrinut ćemo se da se Primorsko-goranskom županijom upravlja na zakonit i pošten način jer je dosadašnji način neprihvatljiv”, istaknuo je nositelj kandidacijske liste DP-HSP za primorsko-goransku Županijsku skupštinu Emil Marinov.

“Borit ćemo se protiv nezakonitosti i nepoštene prakse, kontrolirati svaku proračunsku stavku i o svim uočenim nezakonitostima izvijestiti javnost i nadležne institucije”, naglasio je Marinov.

Zauzeo se za ulazak predstavnika branitelja izravno u Županijsku skupštinu, bez posredovanja političkih stranaka, kako je rekao, po modelu po kojem u nju ulazi izravno predstavnik talijanske nacionalne manjine.

>>>Komadina: s kandidatima za zamjenike obuhvatili smo cijeli PGŽ

Predsjednik Hrvatske stranke prava i drugi na županijskoj listi Nikica Augustinović rekao je da bi stanovnike Gorskog kotara trebalo osloboditi od plaćanja autoceste Rijeka-Zagreb kako bi se pomoglo razvoju tog kraja.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin ocijenio je da je Hrvatska opterećena problemima koje je stvorio HDZ, a probleme na razini Rijeke i Primorsko-goranske županije stvara SDP.

Gdje ima punu vlast, SDP se ponaša slično HDZ-u, ocijenio je Prkačin.