PreporučenoTech

‘Force is strong in this one’: Disney+ osvojio 10 milijuna pretplatnika u 24 sata  

Foto: Disney/YouTube

Walt Disney Co u srijedu javlja o “izvanrednoj potrošačkoj potražnji” nove streaming usluge Disney+ što krijepi podatkom o 10 milijuna pretplatnika u prva 24 sata.

Iako izvješće ne navodi udio besplatnih/promo pretplatnika u ukupnoj brojci, ona je trostruko veća od pojedinih prognoza i Disney+ stavlja daleko ispred debitantskih nastupa aktualnih lidera Netflixa, Amazon Prime Videa i Appleova TV+.

>>>Prva fotka Emme Stone kao Opake Zlice

Disney je u listopadu u partnerstvu s telekomom Verizon Communications najavio promociju koja svim korisnicima flat rate wirelessa i novih, Fios i 5G usluga, nudi besplatan pristup Disney+ na godinu dana. Kompanije su tada predvidjele da će ponuda obuhvatiti između 17 i 19 milijuna novih pretplatnika. Verizon je za Reuters naveo i veće brojke.

Dvominutni Podsjetnik na bogat opus Disneya

Disney je u travnju predstavio planove o osvajanju između 60 i 90 milijuna korisnika do 2024. godine globalno. Analitičar tržišta Daniel Ives nakon inicijalne pomame kaže da bi kompanija cilj mogla postići dvije godine prije.

Netflix trenutno ima više od 60 milijuna pretplatnika u SAD-u i 158 milijuna globalno.

>>>Mulan bježi od braka u rat protiv barbara: teaser

Disney+ je u utorak lansiran u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Nizozemskoj u pratnji tehničkih poteškoća povezanih s potražnjom. Usluga za 7 dolara mjesečno nudi oko 500 filmova i 7,500 epizoda TV serija iz bogate riznice obiteljskog i drugog zabavnog sadržaja. Kompanija je paralelno s uslugom premijerno prikazala prvu epizodu The Mandaloriana, prve TV serije iz kanona Zvjezdanih ratova koja je dočekana s hvalospjevima.