Fun

‘Grab ’em by the pussy’ trenutak Miroslava Škore

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u potrazi za drugim mandatom u predizbornim javnim nastupima opetovano ističe da očekuje decorum dostojan njezina ugleda i položaja te negoduje zbog onog što percipira napadima na njezin lik i djelo. Predsjednica je oko navedenog upozorila i medije.

>>>Grabar-Kitarović u Karlovcu: nisam ja tamo neka Kolinda, ja sam predsjednica – VIDEO

Danas su u obranu Grabar-Kitarović od kritike pohitale žene HDZ-a iz zajednice “Katarina Zrinski” nakon što je kandidat za hrvatskog predsjednika Miroslav Škoro u intervjuu za Dnevnik.hr na pitanje što bi Kolindi Grabar-Kitarović odgovorio na prozivke da je tamburao po Americi i bio u ormaru, odgovorio: “Pitao bih je što je radila u mom ormaru devedesetih. Što znači tamburanje? Je li to omalovažavanje hrvatske tamburice i hrvatskog identiteta?”

“‘Take away the right to say ‘fuck’ and you take away the right to say ‘fuck the government.”‘

Lenny Bruce

Zajednica žena HDZ-a je u navedenoj, nama rodno, spolno i SJW ravnopravnoj, reklo bi se quid pro quo (ormar je ormar i muškarcima i ženama) rečenici uočila seksizam.

“Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije. Škoro je nakon ovoga vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva ‘gospodinom'”, ocijenila je zajednica koja smatra kako je “u nedostatku argumenta i programa pokušao predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je – na vlastitu žalost – samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture”.

Grabancijaš ovu lavinu epiteta i primjedbu o najžešćim političkim debatama nalazi frapantnom, osobito u svjetlu činjenice da aktualna predsjednica odbija javnu raspravu, ali prepoznaje i priznaje pravo Zajednice žena HDZ-a na neinformiranost o aktualnoj političkoj klimi i diskursu u razvijenim demokracijama.

>>>Milanović: Predsjednica kukavički bježi od raspre

Mi plahe, krepke i ćudoredne žene HDZ-a stoga upućujemo na Twitter račun američkog predsjednika koji svake sekunde bilježi uvrede od kojih će odmah osjetiti šok i nevjericu – slabost i nesvjesticu. Da ne spominjemo njegovu slavnu, skandaloznu i istinski seksističku izjavu koja kaže: “Zgrabi ih za…”.

Bonus pjesmica:

Grabancijaš/Hina