Tech

Hakiran račun Jacka Dorseya, rasističke i prostačke objave podijeljene s 4 milijuna sljedbenika

Twitter je posramljen nakon što su hakeri u petak poslijepodne preuzeli službeni račun izvršnog direktora kompanije Jacka Dorseya pa njegovih četiri milijuna sljedbenika počastili nizom rasističkih i prostačkih objava.

Društveni medij, čiji je Dorsey suosnivač, nakon povratka kontrole kaže da je broj povezan s njegovim računom i napadom kompromitiran zbog sigurnosnog propusta pružatelja mobilnih usluga. “To je neautoriziranoj osobi omogućilo komponiranje i slanje tvitova putem tekstualnih poruka s telefonskog broja,” navela je kompanija uz napomenu da nema indicija o kompromitaciji šireg sustava.

>>>Ray Dalio: Gates, Musk, Dorsey… na psiho testu redom dobili lošu ocjenu u ‘brizi o drugima’

Reuters piše da je jedan od provokativnijih tvitova objavljenih nakon hakiranja sugerirao postojanje bombe u sjedištu Twittera, drugi je nacističkog lidera Adolfa Hitlera proglasio nevinim, dok ih je većina vrijeđala crnce i Židove.

Istraživač sigurnosti Brian Krebs kaže kako se čini da je Dorsey bio žrtva napada zamjenom SIM kartica koji podrazumijeva zavaravanje ili uvjeravanje pružatelja mobilnih usluga da telefonski broj žrtve prebaci na SIM karticu pod kontrolom hakera.

Twitter je sve tragove neprimjerenih objava počistio za manje od sat vremena.