Biznis i ekonomijaPreporučeno

Iznimno dobri trendovi, odličan turistički promet u kolovozu | eVisitor

Ilustracija

Podaci sustava eVisitor otkrivaju odličan turistički promet u dosadašnjem dijelu kolovoza u kojem je ostvareno oko 1,6 milijuna dolazaka te oko 12 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 20 posto u dolascima i 29 posto u noćenjima.

U odnosu na isto razdoblje kolovoza 2019. godine to je 80 posto rezultata u dolascima i 93 posto u noćenjima.

>>>Luksuzni hoteli bilježe sjajnu sezonu, pretpandemijske trendove | HGK

“Iznimno dobri trendovi turističkog prometa iz srpnja nastavljeni su i tijekom kolovoza u kojem smo praktički izjednačili rezultat postignut u kolovozu rekordne 2019. godine! Svi dosadašnji rezultati posljedica su vrlo dobre pripreme i provedbe sezone od strane cjelokupnog turističkog sektora i mjera Vlade, ali i činjenice da je naša zemlja najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu. U odnosu na rekordnu 2019. godinu trenutno se nalazimo na oko 70 posto rezultata, a najave za ostatak kolovoza pa i rujna su također vrlo dobre,” rekao je o rezultatima direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Hrvatski je turizam rekordne 2019. godine ostvario više od 20 milijuna dolazaka i gotovo 109 milijuna noćenja te oko 12 milijardi eura prihoda, a udio turizma u hrvatskom BDP-u iznosio je oko 20 posto.

Inače, u dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 8 milijuna dolazaka i 49 milijuna noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 46 posto u dolascima i 37 posto u noćenjima. U odnosu na isto razdoblje 2019. godine to je 60 posto rezultata u dolascima i 70 posto u noćenjima.

>>>KUH javlja o ‘vrlo dobroj sezoni, iznimno obećavajućim najavama’ – poziva na odgovornost

U Hrvatskoj i dalje na dnevnoj bazi boravi više od milijun turista od kojih je oko 920 tisuća inozemnih. Trenutno najviše turista boravi u Istri, na Kvarneru, Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a gledajući po nacionalnosti najviše je Nijemaca i domaćih turista, a zatim slijede Slovenci, Poljaci, Austrijanci i Česi.

>>>U Hrvatskoj 1.055.000 turista, najbrojniji Nijemci | kolovoz 2021.

HTZ u priopćenju navodi i da je prije dva dana, dakle već u kolovozu, premašen ukupan broj turista iz 2020. godine što je također potvrda odlične pripreme i provedbe sezone.

Comments (1)

  1. […] Iznimno dobri trendovi, odličan turistički promet u kolovozu | eVisitor 12/08/2021 […]

Comments are closed.