Tech

Izvanredni poslovni rezultati Span Grupe | I. – IX. 2022. | VIDEO

Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana; Foto: Span/Handout

Span je objavio poslovne rezultate za devet mjeseci 2022. godine. Razdoblje je obilježeno rastom svih najvažnijih poslovnih pokazatelja – rastom poslovnih prihoda, EBITDA-e i neto dobiti.

>>>Uspješan i unosan semestar Spana | poslovni rezultati

Ukupni prihodi Span Grupe iznose 650,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA prije jednokratnih stavki porasla je za 68 posto te iznosi 55,4 milijuna kuna. EBITDA nakon jednokratnih stavki u promatranom razdoblju povećala se na 51,9 milijuna kuna, što predstavlja rast od 89 posto. Span Grupa ostvarila je neto dobit od 39,4 milijuna kuna, što je rast od 162 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Najveći rast prihoda u Grupi ostvarile su usluge s visokom dodanom vrijednošću, najviše u poslovnom segmentu Razvoj softvera i poslovnih rješenja, koji je rastao 66 posto, i segmentu Infrastrukturnih usluga, Cloud i Cyber Securityja, koji je u promatranom razdoblju ostvario rast od 56 posto.

>>>Titani weba, od ‘velikog praska’ do dominacije Googlea | VIDEO

Pad prihoda na tržištu Ukrajine – gdje je Microsoft omogućio korištenje svojih proizvoda i usluga bez naknade do kraja godine svim Spanovim korisnicima u toj zemlji – u potpunosti je nadomješten rastom prihoda na svim ostalim tržištima i u svim segmentima poslovanja.

Uspješno razdoblje

Udio prihoda koje Grupa ostvaruje na inozemnim tržištima u devet mjeseci 2022. godine iznosi 65 posto, pri čemu najznačajniji rast u odnosu na prošlu godinu bilježe tržišta Hrvatske i SAD-a.

>>>Ljulja se pandemijom razigrana industrija poluvodiča

“Iza nas je još jedno uspješno razdoblje obilježeno rastom u svim ključnim segmentima poslovanja. Ovakav rast prihoda i profitabilnosti rezultat je naše poslovne strategije, koja je fokusirana na rast usluga s visokom dodanom vrijednošću. Veseli nas da smo u ovom kvartalu ostvarili dvanaestu Microsoftovu naprednu specijalizaciju i otvorili Span centar kibernetičke sigurnosti, kojim dodatno osnažujemo svoju prisutnost na tom području,” poručio je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana.

Span Centar kibernetičke sigurnosti pokrenut je i s ciljem osnaživanja poslovne zajednice da što efikasnije odgovori na sve prisutnije i sve naprednije cyber prijetnje. Otvoren je u suradnji s izraelskom tvrtkom CyberGym.

>>>Span i izraelski Cybergym otvorili hrvatski centar kibernetičke sigurnosti | VIDEO

Treba istaknuti i da je vodeća nezavisna kompanija za procjenu kibernetičkog rizika CyberGRX procijenila Span i dodijelila mu status razine 2. Njome se dokazuje usklađenost kompanije s industrijskim standardima sigurnosti i sigurnosnim protokolima. Ovakva procjena jedan je od ključnih preduvjeta koji globalni korisnici zahtijevaju prilikom odabira dobavljača.

O Spanu

Span je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija, a posljednjih godina bilježi kontinuirani dvoznamenkasti rast prihoda. Prisutan na tržištu gotovo tri desetljeća, Span trenutno zapošljava 744 stručnjaka i jedan je od najvećih IT izvoznika, koji dvije trećine svojih prihoda ostvaruje na inozemnom tržištu. U suradnji s 40 međunarodnih partnera posluje s više od 1200 korisnika, među kojima su vodeće globalne i regionalne korporacije – McDonald’s, Tate & Lyle, Starbucks, Newsec, Infobip, Metinvest Grupa, Triglav, NLB, Helios, Atlantic Grupa, Valamar Riviera, Croatia osiguranje. Span Grupu čini šest domaćih povezanih društava: Span d.d., Bonsai.tech, Trilix, Ekobit, Fintech Digital Services, Span Centar kibernetičke sigurnosti, te osam inozemnih u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu, Švicarskoj i Moldaviji. Kao vodeći stručnjaci za Microsoftove tehnologije i vodeći regionalni partner Microsofta, Span je prva hrvatska kompanija koja nosi pet od mogućih šest Microsoft Solutions Partner statusa te dvanaest Microsoftovih naprednih specijalizacija.

Pratite nas na Google vijestima

Odnosi s javnošću, Span