Politika

Kandidat Ujedinjene desnice Mario Popović Splićanima nudi domoljublje, državotvornost i kršćanstvo

Kandidat Ujedinjene desnice, koju čine HSP I Hrvatski suverenisti, za splitskog gradonačelnika je glavni tajnik HSP-a Mario Popović, najavili su u subotu iz te koalicije.

>>>Ante Franić: Kerum je nuspojava HDZ-a; Kerum: bit će da mladac iz SDP-a jutros nije popio tabletu

“Ujedinjena desnica je jedina istinski desna politička opcija na predstojećim lokalnim  izborima u Splitu,” rekao je Popović za koaliciju koja će na izbore izaći pod sloganom “Spremni za bolji Split.”

Po njegovim riječima, “jedino ova koalicija na predstojećim izborima nudi Splićanima domoljublje, državotvornost i kršćanstvo”.

“Političke elite koje u zadnjih dvadesetak godina vladale Splitom unazadile su taj grad koji stagnira i talac je političkih trgovina nauštrb interesa građana Splita,” kazao je Popović na konferenciji za novinare.

>>>Fragmentacija u Gradskom vijeću Splita | lokalni izbori

Dodao je i da su naglasak u koaliciji stavili na rješavanje kulturnih, sportskih, komunalnih i problema mladih u Splitu.

Predsjednik Hrvatskih suverenista i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović istaknuo je kako Ujedinjena desnica ne bježi od desnog svjetonazora.

>>>Konzervativizam nije nazadnjaštvo ni nacionalizam: Ruža Tomašić

“Za razliku od političkih opcija koje se natječu u Splitu i za sebe govore da su ‘lijevi centra’, ‘desni centar’ ili ‘centar’ – mi kao koalicija  HSP-a i Hrvatskih suverenista jesmo desno i ne bježimo od svjetonazora,”  poručio je Zekanović koji vjeruej da će Ujedinjena desnica ostvariti u Splitu sjajan izborni rezultat.