Politika

Kandidati HDZ-a predstavili europske projekte u Virovitici

Kandidati HDZ-a na izborima za Europski parlament predstavili su u petak u Virovitici izborni program “Hrvatska za generacije” koji, ističu, predstavlja konkretne europske projekte koji se isprepliću s lokalnima u Hrvatskoj.

Jedna od temeljnih teza je da hrvatske nacionalne interese mogu zaštiti samo oni koji imaju potrebna stručna znanja i koji su kroz svoje dosadašnje obrazovanje i međunarodno iskustvo pokazali da razumiju europske politike, pravo i fondove.

karlo ressler

Uz nositelja HDZ-ove liste Karla Resslera predstavili su se i stožerni brigadir Stjepan Adanić, župan brodsko-posavski Danijel Marušić i šef razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić.

“Glavna poruka naše kampanje, pogotovo ovdje u Slavoniji, su konkretne stvari i opipljivi europski projekt koji se isprepliću s lokalnim projektima. Ta neodvojiva povezanost lokalne, županijske, državne i europske razine je ono što obilježava našu kampanju i rad naše stranke u protekle dvije i pol godine”, poručio je Ressler.

>>>Pero Kovačević: državni vrh živi u virtualnoj stvarnosti, zbilja u Slavoniji je sasvim drugačija

Jedna od temeljnih teza je, naglasio je, da hrvatske nacionalne interese mogu zaštiti samo oni koji imaju potrebna stručna znanja i koji su kroz svoje dosadašnje obrazovanje i međunarodno iskustvo pokazali da razumiju europske politike, pravo i fondove.

Podsjetio je da od 10 milijardi kuna koje su ugovorene za projekt Slavonija, 1,2 milijarde otpada na Virovitičko-podravsku županiju.

Nakon konferencije za novinare kandidati HDZ-a su u pratnji domaćina obišli radove na obnovi Dvorca Pejačevć i Gradskog parka, koji se financiraju iz EU fondova, te obišli izložbu Taktičko tehničkog zbora naoružanja i opreme Oružanih snaga RH, postavljenu u okviru proslava 25. obljetnice osnutka 81. gardijske bojne.