PolitikaPreporučeno

Koalicija centra predala liste za sve izborne jedinice, imenovala nositelje

Čelnici Stranke s imenom i prezimenom, Pametno i Fokusa predali su u uotrak navečer liste za sve izborne jedinice za parlamentarne izbore. Prvu izbornu jedinicu predvodi Dalija Orešković u ime Stranke s imenom i prezimenom, na čelu desete jedinice je Marijana Puljak iz stranke Pametno, a sedmu jedinicu predvodi Dario Zurovec u ime stranke Fokus. Nositelji i kandidati na svim listama su dokazani pojedinci, ima puno poznatih imena, koji jamče izbor svim glasačima, razočaranima dosadašnjim političarima.

>>>‘Desno, desnije, lijevo, ljevije, birači mogu birati islužena lica ili radikale’: Dalija Orešković

Drugu izbornu jedinicu predvodi Boro Nogalo, u ime Stranke s imenom i prezimenom, trećoj je na čelu Dario Carev iz stranke Pametno, četvrtu će voditi Andrea Gross-Bošković iz Stranke s imenom i prezimenom, petu će prvi zastupati Marko Katić iz Pametno. Šestu jedinicu predvodi nezavisni kandidat Davor Huić, u osmoj jedinici na čelu je Marin Račić iz Stranke s imenom i prezimenom, a u devetoj Ivo Žuvela iz iste stranke. Za desetu jedinicu s Marijanom Puljak naklonost birača tražit će i Ante Pranić, na 14. mjestu. Listu za dijasporu će predvoditi Juraj Georgius Josip Foglar.

“Po prvi put u povijesti hrvatske demokracije politički centar izlazi zajedno na izbore. Uvjereni smo da će građani prepoznati i honorirati pozitivnu energiju okupljanja, kao ozbiljnu alternativu desnim i lijevim politikama,” naglasio je Josip Budimir iz Stranke s imenom i prezimenom.

U stranci Pametno smatraju da će ove liste vratiti optimizam biračima jer su prve reakcije, nakon sklapanja ove koalicije, pokazale da je puno ljudi jedva dočekalo okupljanje snaga u centru.

>>>Pametno o raskolu s NLZG i Unijom Kvarnera: ‘mi smo se ujedinili na centru’

“Već nakon prve informacije da naše tri stranke idu u zajedničku koaliciju su nevjerojatne reakcije ljudi, zasuti smo čestitkama, porukama podrške, među kojima prevladava jedna – konačno imamo izbor. Veseli me vidjeti svu tu pozitivu, a očekujem i jednako dobre rezultate na izborima,” istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

Pozitivne promjene očekuju i u stranci Fokus.

“Okupljanjem naših stranaka napravili smo veće dobro u centru i omogućili građanima da u nama imaju siguran izbor te više ne moraju birati između manjeg zla. Imamo dokazane ljude i pokazali smo da transparentnost, manji porezi i bolja kvaliteta života može zaživjeti u lokalnim sredinama pa to isto želimo preslikati  i na cijelu Hrvatsku,” rekao je predsjednik Fokusa Davor Nađi.

Pametno