Politika

Koalicija centra: ujedinjenja i snažna Slavonija važan je dio našeg političkog programa

Predstavnici koalicije centra, koju čine Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus, u nedjelju su u Osijeku razgovarali s građanima i predstavili svoj izborni program po kojemu, ističu, Slavoniju vide kao jednu regiju.

Andrea Gross-Bošković, nositeljica koalicijske liste u IV. izbornoj jedinici, rekla je kako u Osijeku predstavljaju svoju koaliciju kroz ljude koji su udružili snage da bi zaokrenuli Hrvatsku.

>>>Koalicija centra u Varaždinu: jedan od primarnih ciljeva je oporavak kroz poticanje poduzetništva

“Ovdje su kandidati iz obadvije slavonske izborne jedinice jer želimo poslati poruku da Slavoniju vidimo kao jednu regiju, ujedinjenu i snažnu. Slavonija kao jedna regija je važan dio našeg političkog programa i tu ideju ćemo promovirati u Saboru, a nadamo se i u vladi u kojoj ćemo sudjelovati.”, kazala je.

Drugi na listi u V. izbornoj jedinici Krešimir Marković pojasnio je kako je on nakon srednje školi otišao u Irsku, a onda se vratio u Slavoniju jer u njoj želi graditi budućnost.

U redu je da mladi ‘vani’ skupe znanje i iskustva te se vrate u Slavoniju

“Želim poručiti mladima da je u redu otići van, skupiti znanje i iskustva te se vratiti u Slavoniju i graditi jednu potpuno novu, građansku, otvorenu i modernu Hrvatsku“, zaključio je.

>>>Orešković: srednji prst treba pokazati politici ‘plavih i crvenih’  

Dario Vrbaslija, drugi na listi u IV. izbornoj jedinici, kazao je da su oni mlada politička opcija, ali s iskustvom upravljanja lokalnim sredinama.

“Smatram da je moguće poticati poduzetništvo i stvarati nove vrijednosti i tako motivirati mlade ljude da ostanu u Slavoniji, te potaknuti one koji su se iselili da se vrate i grade budućnost zajedno s nama”, poručio je Vrbaslija.