Politika

Kožić predstavio ‘realan i ostvariv program’

Kandidat za župana Zagrebačke županije i aktualni župan Stjepan Kožić predstavio je u utorak u Zaprešiću program s kojim izlazi na lokalne izbore te poručio da su realni i ostvarivi programi, a ne nerealna obećanja i lijepe želje, njegov način funkcioniranja već niz godina.

“Moj način funkcioniranja, već niz godina, su realni i ostvarivi programi. Rad, upornost i odgovornost”, istaknuo je Kožić.

>>>Kandidat za župana Zmajlović prozvao ‘višegodišnji nemar Kožića’

Rekao je da predstojeće izbore treba shvatiti kao nužan korak prema još snažnijem napretku Zagrebačke županije, koja je bila i bit će jedna od najatraktivnijih županija za život, rad i stvaranje. “Nastavimo je graditi zajedno”, poručio je Kožić.

Pobjednička koalicija

Prije predstavljanja programa potpisan je sporazum političkih stranaka HDZ, Stjepan Kožić – nezavisna lista (SKNL), HSU, BM365, HSLS i HNS kojim je podržana kandidatura Stjepana Kožića (SKNL) za župana te Ervina Kolarca (HDZ) i Damira Tomljenovića (HDZ) za njegove zamjenike.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk rekao je kako “iz ovoga povijesnog prostora, u kojemu se nekada vršilo žito i ‘zbrajala godina’, na predstojeće izbore kreće pobjednička koalicija”.

>>>Zmajlović komentirao tempo obnove, predložio subvenciju osiguranja od potresa

“Imamo spremne projekte i ne sumnjam da ćemo dobiti šansu služiti ljudima za boljitak kako nas, tako i naše djece”, dodao je.

Kandidat za zamjenika župana Ervin Kolarec siguran je da će birači znati prepoznati kontinuitet rada Stjepana Kožića u proteklih 20-ak godina, u kojima je pomagao svim segmentima društva.

“Vjerujem da ćemo zajedno s njime i dalje raditi na dobrobit žitelja Zagrebačke županije”, poručio je Kolarec.

“Čovjek koji privlači ljude”

Predstavljajući program, kandidat za zamjenika župana Damir Tomljenović je naglasak stavio na gospodarstvo, posebno nastavak ulaganja u gospodarske zone, gradnju županijskoga poduzetničkog centra i pomoć poduzetnicima kod pripreme europskih projekata.

Danas su potpisani i sporazumi o zajedničkim izlasku na izbore za Županijsku skupštinu Zagrebačke županije. Sporazum između SKNL-a i stranke BM 365 potpisali su Stjepan Kožić i Zvonko Kunić, a sporazum između HDZ-a, HSU-a, HSLS-a i HNS-a predsjednici županijskih organizacija tih stranaka – Željko Turk, Marijo Cvitan, Branko Petrinac i Branko Šafran.

>>>Uz raspuštanje neistomišljenika zagrebački HSU potpisao koaliciju s HDZ-om

Predsjednik Županijske organizacije BM 365 Zagrebačke županije Zvonko Kunić rekao je kako je Stjepan Kožić sinonim za Zagrebačku županiju – čovjek koji svojim hrabrošću, odlučnošću i sigurnošću privlači ljude.