PolitikaPreporučeno

Kozlevac: zbog nenadanog ukidanja propusnica ne razmišljamo o popuštanju mjera

Dino Kozlevac; Foto: TV Nova News/YouTube

Načelnik istarskog Stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je u srijedu da se, neovisno o dobrom trendu i povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u Istri, još uvijek ne razmišlja o popuštanju mjera.

“Iskreno, zbog cijele ove situacije s potresom još uvijek ne razmišljamo o tome. Nenadano su ukinute propusnice pa tek ostaje za vidjeti kako će se razvijati epidemiološka situacija u narednim danima jer su ljudi dosta cirkulirali i cirkulirat će ove dane tako da se i ova za sada povoljnija situacija može naglo promijeniti”, poručio je Kozlevac.

>>>Sustav e-propusnice je suspendiran | potres u Petrinji

Na području Istarske županije potvrđeno je novih 50 slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj bolnici umrla je  80. godišnja covid-pozitivna osoba, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 453 uzoraka briseva na covid-19 te je potvrđeno 50 novozaraženih osoba s područja županije. Za 37 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe”, naveli su iz Stožera.

U epidemiološkoj obradi je 13 osoba.

U međuvremenu od jučer su oporavljene 43 osobe, trenutno je u Istri 297 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba, dok je u mjerama samoizolacije 783 osoba.

>>>Umrlo 44, zaraženo 1896 osoba: COVID-19 | 6. prosinac | detalji

Na Odjelu za infektologiju pulske opće bolnice na liječenju je 55 osoba, od toga je šest osoba u respiracijskom centru, a u pulskoj Općoj bolnici umrla je 80. godišnja covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima.