FunPreporučeno

KREAKTIVA mlade Osječane poziva na blagotvorni eskapizam i ekspresionizam | Umjetnost u parku

Foto: KREAKTIVA/Handout

Udruga za razvoj zajednice KREAKTIVA u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek i Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku 8. svibnja 2021. godine, od 10 do 14 sati, u Parku kralja Držislava provodi aktivnost “Umjetnost u parku” na koju poziva sve mlade sugrađane, srednjoškolce i studente.

>>>Od 25. svibnja do 18. srpnja velika izložba velebnog Ede Murtića

“Kako upravo kreće razdoblje u kojem su osječki parkovi zaista prekrasni, želimo iskoristiti taj trenutak i organizirati slikanje na otvorenome. Cilj nam je, osim omogućavanja mladima ekspresiju u ovom vidu umjetnosti, podsjećanje i na činjenicu kako u posljednjih 30 godina u našemu gradu nema novih parkova, na očuvanje okoliša općenito te na važnost umjetnosti u ovom razdoblju – jer sve njene vidove možemo koristiti kako bismo se osjećali bolje i imali maleni odmak od trenutne situacije koja nam i nadalje nosi nesigurnost. U konačnici bismo mogli imati i pozitivan efekt na njihovo mentalno zdravlje koje postaje sve izraženija potreba kako kod mladih tako i svih drugih dobnih skupina,” piše u pozivu Udruge u kojem se ističe da je broj mjesta za sudionike ograničen te da se aktivnosti provode uz poštivanje mjera koje diktira aktualna zbilja.

O udruzi Kreaktiva

U svrhu prepoznavanja dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata Udruge za razvoj zajednice Kreaktiva iz Osijeka, svakako vam želimo skrenuti pozornost na 100%-tni udio volonterskog rada svih članova Udruge i činjenicu kako za svoj rad nitko od članova ne dobiva financijsku kompenzaciju u vidu plaće, ugovora o djelu, bilo kakve vrste honorara, dnevnice ili slične naknade za uloženi rad!

Sve se bazira na želji da pomognemo mladim ljudima iz našega Gradu u stjecanju znanja, vještina i novih sposobnosti u međunarodnom okruženju. Želimo naglasiti kako je sudjelovanje u razmjenama za sve mlade osobe iz Osijeka potpuno besplatno.

Kako biste se ukratko upoznali s dosadašnjim rezultatima Udruge koja postoji već više od 5 godina, moramo spomenuti niz uspješno provedenih međunarodnih projekata putem kojih smo u posljednjih 6 godina mjeseci omogućili čak više od 200 mladih osoba iz OBŽ, no ponajviše iz Osijeka gdje nam je i sjedište Udruge – sudjelovanje u kampovima, edukacijama, razmjenama i projektima u zemljama EU potpuno besplatno.

Važna činjenica koja dodatno govori u prilog našim rezultatima, jest i kako je upravo jedan od projekata kojeg smo proveli u Osijeku u posljednjih 12 mjeseci označen od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije kao primjer dobre prakse u području rada s mladima.