FunPreporučeno

Lovecraftom inspirirani poljski doom stoneri Tortuga u nedjelju u Močvari!

Tortuga; Foto: Hangtime Agency/Handout

Da je Poljska postala jedan od europskih epicentara ekstremne i žestoke glazbe, dokazat će i stoner doom bend Tortuga. Ljubitelji takvog zvuka s primjesama psihodelije, kao i ljubitelji H.F. Lovecrafta, doći će na svoje u nedjelju, 16. listopada u Močvari. Prije njih će nastupiti mladi zagrebački duo Rifftree. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 90 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 110 kuna.

>>>Koncerti u Zagrebu, listopad 2022

Tortuga (španj. kornjača) je bend osnovan 2016. u Poznanu. U počecima ih je spojila ljubav prema pričama H.F. Lovecrafta, horrorima i doom metalu, a tu su radost željeli podijeliti s istomišljenicima i fanovima diljem svijeta. Do sada su izdali dva albuma: “Tortuga” iz 2017. i “Deities” koji su izdali 2020. kojeg će promovirati ovom prilikom.

On je uvelike inspiriran s božanskim i sveprisutnim bićima iz Lovecraftovih priča, tzv. “Great Old Ones”, a na njemu se nalazi sedam pjesama, uglavnom podugačkih instrumentala. U suradnji s grčkim labelom Made of Stone Recordings na koncertu će se moći kupiti i ploča. Članovi benda su: Marmur (bubnjevi), Heszu (bas), Bablo (gitara,vokal) i Kłosu (gitara, synth, vokal).

FB; YT; SP

Rifftree; Foto: Hangtime Agency/Handout
Rifftree

Mladi, bučni dvojac, štovatelji fuzza i glasnoće, Rifftree,  začeti su i uzgojeni u zagrebačkom podzemlju 2018. godine. Nakon sviranja po zadimljenim garažama i lokalnim klubovima po Hrvatskoj, izlaze na površinu i izdaju istoimeni EP početkom 2022. godine. Definiraju ih tvrdi riffovi, psihodelični zvukovi te more fuzza koje baca u trans.

Bandcamp; Instagram; Facebook; Spotify

Fb event

Tortuga Tour 2022

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Oglašavanje

Piše: Hangtime Agency