PreporučenoTech

Microsoft razgovara o kupnji Discorda za više od 10 milijardi dolara | Bloomberg

Discord/Logo

Microsoft Corp razmatra preuzimanje platforme za razmjenu poruka Discord Inc za više od 10 milijardi dolara, doznaje Bloomberg od osoba upoznatih s razgovorima.

Discord, sa sjedištem u San Francisku, pruža besplatnu uslugu razmjene video, glasovnih ili tekstualnih poruka i jedna je od kompanija kojima je pogodovala pandemija koronavirusa.

Servis je originalno zaživio među gejmerima, ali je u posljednjih godinu dana iskusio šire usvajanje bila riječ o studentskim grupama, tečajevima plesa, čitateljskim klubovima i inim virtualnim okupljanjima.

Microsoft je lani zajedno s Walmartom pokazao interes za akviziciju slično ustrojenog TikToka, ali je potencijal preuzimanja i pritisak na TikTok okopnio s odlaskom bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Discord traži potencijalne kupce, dok je Microsoft spreman na kupnju platformi s velikim bazama korisnika. Izvori Bloomberga navode da deal nije izvjestan, niti neposredan i da bi se Discord umjesto prodaje mogao odlučiti za inicijalnu javnu ponudu dionica.

Jedan od izvora je rekao da su iz Discorda propitivali interes Microsofta s čije je strane u pregovore stupio Phil Spencer zadužen za Xbox koji je prirodni okoliš za tehnologiju koja traži kupca.

Prema pisanju Bloomberga, Discord je u kontaktu i s Epic Games Inc i Amazonom.