PolitikaPreporučeno

Milinović: vi neodgovorni pojedinci bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade

Ličko-senjski župan Darko Milinović izvijestio je u srijedu da je nakon 17-dnevnog liječenja napustio gospićku bolnicu, pa će se nakon još nekoliko dana kućne njege vratiti redovnim aktivnostima.

>>>Župan Milinović bolje nakon hospitalizacije u gospićkoj bolnici | COVID-19

“Želim se zahvaliti svim djelatnicima covid odjela u gospićkoj bolnici, od pomoćnog osoblja, tehničara i sestara do liječnika. Svi oni u ovim trenucima vode brigu o dvadesetak pozitivnih pacijenata dnevno. Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija”, poručuje Milinović u priopćenju.

Iz tog razloga, kaže, ne može razumjeti neodgovorne pojedince, poput onih koji su nedavno prosvjedovali u Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije koje znače život, kao i one koji govore o ugroženosti ljudskih prava.

>>>33-godišnji influencer i koronavirus skeptik Dmitrij Stuzhuk preminuo od COVID-19

“Dođite u bilo koju bolnicu, pa tako i u gospićku, pa pogledajte kako izgleda borba za udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90 posto. Vi neodgovorni pojedinci bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za ‘svoj kisik’ koji im život znači”, kaže Milinović.