FunPreporučeno

Mladenačka introspekcija, traganje i lutanje | BluVinil | ‘Zna li itko tajnu srca?’

Šibenski pop rock bend BluVinil predstavlja drugi studijski album “Zna li itko tajnu srca?”

Novi album od deset pjesama predstavlja i novu fazu benda koja se nastavlja na sjajan uspjeh prvijenca “Apaši” uvrštenog na liste najboljih godišnjih albuma. Nastajao u više od godinu dana, drugi album “Zna li itko tajnu srca?” rađen je u pauzama između koncertnih nastupa po Hrvatskoj i regiji. Ta se putopisna nota, kaže bend, savršeno uklapa u opću tematiku albuma koja je usko vezana uz traganje i lutanje.

>>>M.O.R.T. – Imam sve – premijera | VIDEO

Album je najavljen singlom “Heroji” koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit. Niz su nastavili “U predgrađu”, obrada Alicie Keys “Ako nema te” (koja nije uvrštena na album), “Zasjeda”, te posljednji “Boris B”, a ukupno pet do sada objavljenih singlova poslužilo je kao uvod u album “Zna li itko tajnu srca?” koji je napokon dostupan u cijelosti.

Mladenačka introspekcija

Opisujući novi studijski uradak BluVinil kaže da sadržava puno introspekcije koja je svojstvena mladenačkoj dobi, ali i pjesme koje progovaraju o socijalnoj ulozi, klasi i klasnoj određenosti pojedinca.

>>>‘Bog’ PipsaChipsa&Videoclipsa prvi put na vinilu

Autorski potpis nosi kantautor, gitarist i pjevač benda Matej Nakić, uz nadopunu basista i pratećeg vokala Brune Jakelića. Produkciju potpisuje Antonino Šimić iz Greenwood studija, dok je za mastering zaslužan Filip Vidović iz Matterhorn studija.

BluVinil; Foto: LAA/Handout

Od utjecaja disco rocka i brit-wavea, pa sve do acoustic rocka svojstvenog Georgeu Harrisonu i Paul Simonu, BluVinil i svrstavanje albuma u neke žanrovske granice stavlja pod upitnik i propituje – zaista, zna li itko tajnu srca?

BluVinil; Foto: LAA/Handout

Glazbene preporuke!

Grabancijaš je ‘live’ na Google vijestima

Piše: LAA