Politika

Možemo! predstavilo politike za mlade

Snižavanje dobne granice za glasanje na 16 godina, vaučeri za kulturu i sport te priznavanje studentskog rada u radni staž, neke su od politika za mlade koje je u utorak predstavila stranka Možemo!.

U Možemo! od politika za mlade izdvojili su također izgradnju dodatnih kapaciteta studentskog smještaja, gradnju i otkup stanova javnim novcem koji bi se mladima davali u najam, ukidanje poreza na promet nekretnina za kupnju prve nekretnine. Možemo! predlaže i uvođenje naknade za nezaposlene od 353 eura na tri mjeseca za mlade bez radnog staža koji se prvi put prijavljuju na burzu.

Mentalno zdravlje

Poseban naglasak stavlja na zaštitu mentalnog zdravlja mladih, odnosno povećanje kvota za specijalizaciju za dječju i adolescentsku psihijatriju, zapošljavanje psihologa u školama, te uvođenje mobilnih timove gdje ustanove nisu dostupne.

“Kvalitetno provođenje slobodnog vremena postalo je luksuz, mladi si ne mogu priuštiti stan i hranu a kamoli odlazak u kazalište , koncert ili bavljenje sportom”, rekla je članica stranke Ivana Brajdić govoreći o vaučerima za kulturu koje bi mladi dobili za 18. rođendan.

Nositeljica izborne liste u jedanaestoj izbornoj jedinica Elena Komarić naglasila je da Hrvatska ima sve resurse i preduvjete za odličan život i da sve što je za to potrebno su ljudi “koji su sposobni i koji ne kradu”.

“Izuzetno skup sport”

Prijedlozi mjera dolaze od onih kojih se najviše tiču, od stranačke mladeži, rekla je koordinatorica Možemo! Sandra Benčić.  Istaknula je i kako je na izbornim listama Možemo! jedanaest kandidata mlađih od 30 godina.

Kampanja Možemo!, najavila je Benčić, biti će usmjerena na obilazak svih dijelova Hrvatske, društvene mreže i oglašavanje putem plakata.

“Nemamo neke velike reklame na televiziji jer je to izuzetno skup sport”, dodala je i otkrila da im proračun za kampanju iznosi pola milijuna eura.

Benčić je još jednom pozvala Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud da se prije izbora očituju o regularnosti izborne kampanje i regularnosti izbora.

“Nikako se ne može dozvoliti da se naknadno, nakon objave rezultata izbora, ide u smjeru poništavanja izbora, ako nešto ne valja neka kažu sad ili šute zauvijek”, rekla je.Povezane vijesti

Comment here