FunPreporučeno

Na zagrebačkoj intergalaktičkoj plaži uočen primjerak ‘Vatre i krvi’ G.R.R. Martina

More knjiga na Zrinjevcu
Foto: MPR

Izdavačka kuća Lumen, na sreću svih zaljubljenika u knjige i čitanje, na Zrinjevac i ove godine vraća najpopularniju zagrebačku plažu. More knjiga održat će se po peti put zaredom od 1. do 14. srpnja, a posjetiteljima će omogućiti više od 300 naslova knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku koje mogu besplatno pročitati. Posjetitelji će uz to imati priliku ostvariti posebne popuste na sva izdanja te uživati u bogatom kulturnom i zabavnom programu u pravoj ljetnoj atmosferi. Ovogodišnje izdanje, čiji dizajn prostora ponovno potpisuje svjetski umjetnik Mario Miše, pretvorit će omiljeni zagrebački park u intergalaktičnu plažu, a svi posjetitelji će moći otputovati u svijet knjiga i  dalekih galaksija svakoga dana od 10 do 24 sata.

Prvog srpnja na Zrinjevcu počinje dvotjedno uživanje u velikom broju besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke uz pravi ljetni ugođaj – koktele nazvane po knjigama, ležaljke i posebno dizajnirani prostor.

Manifestacija More knjiga, pokrenuta s ciljem buđenja interesa za svijetom knjiga i čitanjem te svim prednostima koje ono donosi, posjetiteljima nudi dvotjedno uživanje u velikom broju besplatnih naslova na hrvatskom i engleskom jeziku nadohvat ruke uz pravi ljetni ugođaj – koktele nazvane po knjigama, ležaljke i posebno dizajnirani prostor.

Posebno iznenađenje

“Manifestacija Mora knjiga nastoji na drugačiji i inovativan način popularizirati knjigu i potaknuti što veći broj ljudi na čitanje. Uz promociju kulture čitanja, ovim projektom želimo integrirati i ostale aspkete umjetnosti, kao što su glazba, film, likovna umjetnost i dizajn te svim domaćim i stranim posjetiteljima tijekom ljeta ponuditi bogati kulturno-zabavni sadržaj u samom srcu Zagreba”, istaknula je kreativna direktorica Mora knjiga Ana Marija Žužul.

Posebno iznenađenje ovogodišnjeg programa za sve ljubitelje dobre literature lansiranje je novog romana planetarno popularnog pisca G.R.R. Martina pod nazivom “Vatra i krv”. Zainteresirani posjetitelji imat će priliku kupiti najiščekivaniju knjigu godine 4. srpnja u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Arkadija.

>>>R.R. Martin: tri nasljednika Igre prijestolja lijepo napreduju

Uz novoobjavljene naslove i prigodne popuste, organizatori su pripremili i brojne zanimljivosti, među kojima su Lumen Art event, promocije najnovijih knjiga, filmske projekcije na otvorenom, aktivnosti nacionalne kampanje za promicanje čitanja djeci “Čitaj mi”, druženja pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te intergalaktički jazz by Harry Gustavson trio.

  • Lumen Art event – svijet čitanja prikazan očima mladih umjetnika,

  • promocije najnovijih knjiga iz Lumen izdavaštva,

  • filmske projekcije na otvorenom,

  • “Čitaj mi” – nacionalna kampanja za poticanje čitanja od najranije dobi,

  • druženje pod zvijezdama uz Music&Books x DJ Hrwoe te plesnjaci uz intergalaktički jazz by Harry Gustavson trio.

MPR