FunPreporučeno

Ni ‘Pesenka’ nije prošla – Bjelorusija diskvalificirana iz Eurovizije | VIDEO

Organizatori ovogodišnjeg natjecanja za najbolju paneuropsku pjesmicu u subotu su odbacili i drugu nominaciju iz Bjelorusije od benda koji se sprda s građanskom pobunom dok ne baš subliminalno slavi predsjednika Aleksandra Lukušenka.

Europska radiodifuzijska unija (EBU) ranije je ovog mjeseca odbila kvalificirati politički obojenu pjesmu “Naučit ću te” grupe Galasy ZMesta koja se izmotava oko toga kako će sve biti OK ako građani poslušaju mudrost autora.

“Naučit ću te kako hodat linijom, naučit ću te kako da plešeš na glazbu, naučit ću te kako da budeš sretan i zadovoljan sa svime … lalala… samo zaboravi prošlost.. lala,” neki su od slobodnih prijevoda stihova.

>>>Metak s pepelom Lemmyja rasplakao bliskog prijatelja

Druga, danas odbijena pjesma, zove se “Pesenka” (mala pjesma, pjesmica) i također dolazi s “u ovoj je pjesmi skrivena mala tajna … lalala… pjevajte sa mnom ujedinjeni” stihovima.

Ovogodišnja Eurovizija odvija se od 18. do 22. svibnja u Rotterdamu.

“Pažljivo smo pregledali novi unos kako bi procijenili njegovu primjerenost za natjecanje,” reagirali su na prijedlog iz EBU-a. “Utvrdili smo da on krši pravila Natjecanja koja osiguravaju da ono nije instrumentalizirano ili dovedeno na zao glas.”

>>>levina polka | glazbena preporuka

To znači da Bjelorusija neće sudjelovati u Euroviziji, dodaje se.

via Reuters