Fun

Noć šišmiša u Baraćevim špiljama

Baraćeve špilje i Nacionalni park Plitvička jezera u petak će obilježiti 23. Međunarodnu noć šišmiša i to noćnim obilascima špilja i bogatim edukativnim i zabavnim programom.

Na manifestaciji će se u prezentaciji pokazati kako se istražuju šišmiši, bit će postavljena izložba fotografija “Skriveni noćni letači” autora Borisa Krstinića.

Održat će se i radionica “Intuitivna i improvizacijska glazba” Improorkestra Nine Orepića, edukativne radionice za djecu, predavanja i kviz “Istina ili laž”, a bit će i akrobatskog plesa i plesa na štulama.

>>>Moruzgva bježi od zvjezdače: GIF

Ravnateljica Javne ustanove Baraćeve špilje Tihana Oštrina istaknula kakao im je cilj da šira javnost bolje upozna i štiti šišmiše kao jedine leteće sisavce. Pozvala je zainteresirane da u petak dođu u Rakovicu, posebno one koji imaju predrasude o šišmišima kao opasnim životinjama, odnosno da ovaj petak rezerviraju za šišmiše Baraćevih špilja i bolje se upoznaju s njima i drugim vrstama.

U Hrvatskoj živi 35 vrsta šišmiša, a u svijetu je 1100 različitih vrsta šišmiša s rasponom krila od 1,7 metra do 1,7 centimetra.

Program će trajati od 19 do 22,30 sati