Tech

Otvoreni su nam europski 5G tenderi: Huawei

Europska komisija u srijedu je široj javnosti obznanila svoju odluku o načinu odabira dobavljača prilikom izgradnje i implementacije 5G mreže u državama članicama Europske unije.

>>>SAD popušio 5G ‘bitku za Britaniju’

Iz odluke Europske komisije nedvosmisleno proizlazi kako kompaniji Huawei neće biti zabranjeno sudjelovanja u natječajima za izgradnju mreže nove generacije. Znakovito je i to kako je priopćenje europskih čelnika uslijedilo samo dan nakon što je identičnu odluku jučer objavila Velika Britanija koja za dva dana i službeno napušta Europsku uniju.

Kompanija Huawei pozdravila je odluku Europske komisije s tezom kako je ovaj racionalan potez jamac digitalne budućnosti europskog kontinenta ali i njegovog gospodarskog rasta.

>>>Njemačka utržila 6.55 milijardi eura na za telekome ‘katastrofalnoj’ dražbi 5G spektra

“Huawei je u Europi prisutan gotovo 20 godina. Tijekom tog razdoblja kompanija je jasno pokazala svoju ulogu u tehnološkom svijetu, ali i više puta javnost suočila s istinom. Ta istina ogleda se u tome da je Huawei kompanija koja brine za svoje korisnike i jamči sigurnost na svim razinama. Nastavit ćemo surađivati i graditi odnos s europskim vladama i svim poslovnim partnerima u industriji, a sve kako bismo sigurnosne standard podigli na još višu razinu”, priopćeno je danas iz kompanije Huawei.

404