Politika

Paus: postizborna koalicija s Domovinskim pokretom i Mostom ‘neprihvatljiva’

Stranka IDS zajedno s partnerima predala je u četvrtak Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) izborne liste za 7. i 8. izbornu jedinicu u kojima izlaze u dva modaliteta, uz poruku da su nakon izbora spremni participirati u lijevo-liberalnoj vlasti, a da su im Most i DP neprihvatljivi.

U osmoj izbornoj jedinici IDS ide zajedno s PGS-om, Istarskom strankom umirovljenika, Unijom Kvarnera, Socijaldemokratima, Demokratima i Laburistima, a u sedmoj jedinici s PGS-om, Reformistima, Strankom hrvatskih umirovljenika i Unijom Kvarnera .

Koalicija stranaka uz IDS predala DIP-u liste za parlamentarne izbore; Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

“Mislimo da smo na taj način maksimalizirali naš rezultat na lijevo-centrističkoj strani, mi smo spremni za promjene, mislimo da Hrvatskoj trebaju promjene i spremni smo participirati u lijevo-liberalnoj vlasti ako dobijemo povjerenje građana”, izjavio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus nakon predaje lista.

Nema bjanko podrške

O uvjetima sudjelovanja u nekoj lijevo-liberalnoj vlasti razgovarat ćemo nakon što vidimo rezultate izbora, dodao je.

Paus ističe da nitko ne može računati unaprijed na podršku, nema bjanko podrške već ima podrške utemeljenje na vrijednostima i programima.

Na pitanje novinara predsjednik IDS-a je rekao kako im je neprihvatljivo biti u vladi s Mostom i Domovinskim pokretom, jer su te stranke ‘dijametralno suprotne od onoga za što se oni zalažu’.

A na upit podržava li Zorana Milanovića kao premijera, Paus je poručio da su ovo izbori za zastupnike u Hrvatskom saboru i da je preuranjeno govoriti o tome tko će biti premijer.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić izjavio je da na izborima očekuju osvojiti minimalno tri mandata.


Povezane vijesti

Comment here