Politika

Pavičić Vukičević zadovoljna projekcijama ulaska u drugi krug | lokalni izbori 2021.

Jelena Pavičić Vukičević; Foto: Bandić Milan 365 Stranka rada i solidarnosti/YouTube

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević izjavila je u srijedu kako je zadovoljna rezultatima anketa te poručila da očekuje ispriku od protukandidata koji navode da iskorištava svoju poziciju kako bi došla do glasova birača.

“Sad će očito početi rat anketama i to je dobro, bolje rat anketama nego rat na drugim područjima. Rejting je uvijek važno pratiti, bitno je osluškivati bilo sugrađana”, rekla je Pavičić Vukičević, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, nakon polaganja kamena temeljca za novi objekt XII. Gimnazije u Gornjoj Dubravi.

>>>Tomašević predstavio nestranački Savjet za Zagreb, izrazio ‘potpuno uvjerenje u pobjedu’

Istaknula je kako je zadovoljna rezultatima ankete koja joj predviđa ulazak u drugi krug s Tomislavom Tomaševićem (Zeleno-lijeva koalicija), ustvrdivši kako je u kampanji tek mjesec dana, a nikad nije radila na svom imidžu.

>>>Troskot: ankete su nerealne, aktivirat ćemo građene, bit ćemo broj jedan | VIDEO

Kada se danas, ne samo ona, nego i svi njezini kolege okrenu iza sebe, mišljenja je da mogu biti zadovoljni kako je Zagreb otvoren i pristupačan grad, što je rezultat njihova rada. Dodala je kako je ankete dobro pratiti, ali je važno i tko je izradio anketu.

“Zahtijevat ću ispriku”

Na kritike nekih protukandidata da iskorištava svoju poziciju kako bi došla do glasova birača, kao i na to da se u Gradu zapošljava na neodređeno vrijeme uoči izbora, Pavičić Vukičević je poručila da ništa od toga nije istina.

“Vidi se iz toga da nakon oštre reakcije predsjednice uprave Zagrebačkog holdinga nije bilo nikakvih reakcija. Sad je trenutak za reći – gdje je isprika? Mi smo očekivali ispriku jer se nikakvi dokazi ne mogu podastrijeti. Da čelnicima Holdinga dijelimo povoljnije ugovore? To nije istina. Zahtijevat ću ispriku”, rekla je.

>>>Pavičić Vukičević suočena s optužbama o kupnji glasova, predizbornom zapošljavanju suradnika

Podsjetila je kako je na sjednici Skupštine prihvatila prijedlog opozicije da u Zagrebu do izbora nema zapošljavanja na neodređeno, nego samo u prijekoj potrebi na određeno, ali, kako navodi, ne zato što se boji, već zato što se tako pred izbore treba svatko ponašati.

Kaže kako se s protukandidatima ne namjerava dalje prepucavati, a važni su argumenti, činjenice i program. “Kad programa nema ili je plagiran, onda idu objede i laži. Ja na to neću nasjedati”, poručila je.

>>>Škare Ožbolt: Vijeće romske nacionalne manjine, oteto je, ucijenjeno ili zarobljeno

Spekulacije o svađama unutar Stranke rada i solidarnosti je demantirala, istaknuvši da su kampanju odlučili odraditi profesionalno.