FunPreporučeno

Pips, Chips & Videoclips, Rundek & ekipa zatvorili drugi Istra & Craft Beer Festival: FOTO

Odličnim nastupima Pips, Chips & Videoclipsa te Darka Rundeka & Ekipe završilo je drugo izdanje Istra & Craft Beer Festivala koji je u Poreču ovih dana okupio male, nezavisne i craft pivovare. Manifestacija je započela 28. rujna, a vrhunac festivala odvijao se proteklog vikenda, od 4. do 6. listopada, na porečkoj rivi u pop up pivnici uz more.

Upravo je pop up pivnica sinoć bila centralno mjesto za sve pivoljupce i rokerske duše. Naime, zadnja večer festivala započela je nastupom legendarne grupe Pips, Chips & Videoclips koja je okupljene zabavila svojim popularnim izvedbama kao što su Sex u školi, Kung Fu lekcije, K1, Na putu prema dole, Malena, Plači i brojnim drugim. Istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni, još jednom su pokazali zašto su jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Nakon vrućeg nastupa Pips, Chips & Videoclipsa, atmosferu su dodatno zagrijali Darko Rundek & Ekipa. Tijekom koncerta koji je trajao nešto manje od dva sata, redao se hit za hitom, a okupljeni su s njima u glas pjevali poznate izvedbe kao što su Ena, Ruke, Ay Carmela, Šejn, Apokalipso i mnoge druge. Koliko ih publika voli govori to što ih je dugotrajnim pljeskom i ovacijama pozvala na bis, a Rundek im je udovoljio svojim povratkom. Otpjevao je još dvije pjesme, a svoj je nastup završio s pjesmom Šal od svile. Na istoj su pozornici kroz prva dva dana koncertnog dijela festivala nastupila ništa manje atraktivna imena regionalne glazbene scene pa su tako publiku zabavljali još i Jura Stublić i Film te Vojko V i Rambo Amadeus.

Uz odličnu glazbu, posjetitelji su imali prilike uživati u ponudi 65 stilova i vrsta piva 18 malih, nezavisnih i craft pivovara koje su se predstavile na festivalu. Posebno oduševljenje istinskih pivoljubaca izazvale su pivske premijere koje su mnogobrojni kušali na festivalu, poput ‘Babau’ crnog lagera craft pivovare Bruman, ‘Mistakes were made’ i ‘Portira’ prve splitske craft pivovare LAB Split, ‘Hladnog piva’ Pivovare Medvedgrad te Pulferova ‘Sourovska’. U bogatoj ponudi piva, svatko je zasigurno imao prilike pronaći pivo po svojoj mjeri, a oni skloni isprobavanju novih stvari za sebe su sigurno pronašli nešto u ponudi koktel šanka na kojem su se miješali zanimljivi pivski kokteli. Kako uz odlično pivo idu i ukusni zalogaji, tako su u sklopu pop up pivnice svi gurmani imali prilike uživati u raznolikoj street food ponudi, a bogatu gastro ponudu tijekom festivala dodatno su upotpunili brojni porečki restorani i barovi.

Veliki interes izazvalo je i prigodno izdanje Spinnaker Gourmet Stage večere gdje su Spinnakerovi chefovi Goran Hrastovčak i Ivan Ergović gostima pripremili pet pomno osmišljenih sljedova s vrhunskim pivom kao glavnom namirnicom, ali i vođene pivske degustacije by Ribafish koje su bile unaprijed rasprodane. Oni koji su uhvatili svoje mjesto na vrijeme imali su prilike probati devet vrsta piva te kroz jednosatno edukativno predavanje naučiti kako nastaju pojedini stilovi, koje se arome provlače kroz određene pive te koje tajne pivari koriste prilikom kuhanja svojeg piva.

Kako bi putovanje kroz posebnu pivsku priču Istra & Craft Beer Festivala bilo što zanimljivije, gosti su tako imali priliku sudjelovati u nagradnoj igri Pivska putovnica skupljanjem potvrda ili pečata te osvojiti vrijedne nagrade koje su osigurali Valamar i porečki ugostitelji. Dodatna zanimljivost festivala bili su pivski i pub kvizovi u kojima su najbolji, pokazavši svoje pivsko znanje, također osvojili vrijedne nagrade.

Nagradna igra pivska putovnica

Jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega, pokretač prvog hrvatskog craft beer festivala 2015. godine u Zagrebu, te organizator craft beer festivala u Zadru i Dubrovniku. Glavni sponzor je hotelska kompanija Valamar Riviera, a projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč te Turistička zajednica Istarske županije te razni sponzori i medijski pokrovitelji.

Organizatori već pripremaju novo, treće izdanje Istra & Craft Beer Festivala, a za sve one koji žele saznati više o bogatom programu i zabavnom sadržaju idućeg izdanja ove pivske manifestacije, sve novosti i informacije bit će dostupne na službenoj internet stranici www.istracraftbeer.com te Facebook stranici.

(Valamar/404)