FunPreporučeno

Pirati i Brad Pitt u prštavoj i ubojitoj jurnjavi roverima na Mjesecu: Ad Astra sneak peek  

20th Century Fox je objavio “sneak peek” za “paranoidni triler” Ad Astra koji prema službenom sinopsisu prati Roya McBridea (Brad Pitt) na putu prema zvijezdama gdje ga očekuje podjednaka količina akcije i obiteljske drame. On je naime u potrazi za ocem, poslovično izlizanim manijakalnim znanstvenikom spremnim na uništenje svega.

>>>Gladni novih filmova? We gatch ya! covered

Film je pretpremijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festu (VFF) gdje su ga zasjenili drugi naslovi, uključujući Bilo jednom u Hollywoodu Quentina Tarantina u kojem Pitt također fura jednu od glavnih rola. Kritičari u prvim recenzijama pišu da je skok “do zvijezda” OK iako mu zamjeraju pokoji kliše previše. “Zar nitko ne može otići do konačne granice bez da ga pritom davi rodbina,” upitao je u kritici BBC-jev Nicholas Barber koji u filmu vidi primjese originalne Odiseje u svemiru i Solarisa.

>>>‘Truli paradajz’ objavio listu 11 najboljih/najgorih SF filmova: semestar

Ono što Ad Astra (lat. do zvijezda) gubi kroz melodramu, dobiva u akcijskim scenama koje uključuju padove letjelica, napucavanja, šoru bez gravitacije, divljeg grabežljivca u naoko napuštenom zvjezdanom brodu i nečesto viđenu jurnjavu roverima po Mjesecu čije dijelove možete pogledati u teaseru.

Režija: James Gray

Scenarij: James Gray & Ethan Gross

Producenti: Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, James Gray, Anthony Katagas, Rodrigo Teixeira, Arnon Milchan

Uloge: Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler and Donald Sutherland

Premijera: 20. rujan 2019.