Biznis i ekonomija

Plenković: lovstvo i lovni turizam značajne gospodarske grane u Hrvatskoj

Premijer Andrej Plenković sastao se danas s predsjednikom Hrvatskog lovačkog saveza Đurom Dečakom i predstavnicima Hrvatskog lovačkog saveza (HLS).

Predsjednik Vlade podsjetio je na donošenje novog Zakona o lovstvu u listopadu prošle godine koji je stvorio pretpostavke za djelotvornije uključivanje lovaca i njihovih udruženja u razvoj i unaprjeđenje lovstva i lovnog turizma koji su značajne gospodarske grane.

Hrvatski lovački savez krovna je udruga hrvatskog lovstva koja djeluje preko županijskih lovačkih saveza i Lovačkog saveza grada Zagreba, a u svome članstvu okuplja oko 60.000 lovaca.

Predstavnici hrvatskog lovačkog saveza izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s hrvatskom Vladom te izvijestili o ključnim aktivnostima HLS-a na području lovstva, navodi se u priopćenju Ureda.

>>>Zvjerokradicu zgazio slon, pojeli lavovi

Razgovaralo se i o Pravilniku o zdravstvenim pregledima za utvrđivanje zdravstvenog stanja vlasnika oružja te pravnom okviru za rješavanje pitanja osiguranja od šteta radi naleta vozila na divljač.

Uz predsjednika Vlade na sastanku su bili ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar zdravstva Milan Kujundžić te državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Željko Kraljičak, priopćeno je iz Ureda.