Politika

Predsjednica se zahvalila ponosnoj i uglednoj hrvatskoj zajednici u Ottawi

Susretom s predstavnicima hrvatske zajednice u Ottawi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započela je državni posjet Kanadi.

“Svaki dolazak u Ottawu i susret sa zajednicom za mene je posebna prigoda u kojoj ožive drage uspomene na ovaj grad koji je vaš dom, kao što je bio i meni i mojoj obitelji tijekom rada u Veleposlanstvu,” rekla je Predsjednica istaknuvši da je hrvatsko iseljeništvo jedan od prioriteta njezinog mandata. Dodala je kako je, kao hrvatska predsjednica, posebno ponosna na Hrvate u Kanadi, koji su se svojim znanjem, stručnošću, odgovornošću, svojim predanim odnosom prema radu, obitelji i društvu integrirali u društvo u kojem žive.

“Ponosna sam na sve vas jer ste upravo na temelju tih vrijednosti stekli ugled, pokrenuli poslove, osnovali obitelji i postali ugledni članovi društva kao uostalom i mnogi naši Hrvati diljem svijeta”, rekla je Predsjednica.

U prigodnom govoru ona je hrvatskim iseljenicima izrazila zahvalnost jer su kao “naša snaga tijekom Domovinskog rata” materijalno pomagali svoju domovinu “i svojim zalaganjem i osobnim kontaktima širili istinu o borbi za samostalnost hrvatske države”.

Za nesebičan i izniman doprinos u pružanju socijalne i duhovne skrbi te za dugogodišnju pastoralnu djelatnost među hrvatskim iseljenicima u Kanadi, predsjednica Grabar-Kitarović dodijelila je Povelju Republike Hrvatske Župi Sv. Nikole Tavelića – Montreal i Hrvatskoj katoličkoj župi sv. Leopolda Mandića – Ottawa, kao i Hrvatsko-kanadskom folklornom savezu – istok, za izniman i dugogodišnji doprinos u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture i folklora, te očuvanje hrvatskog identiteta u Kanadi, navodi se u priopćenju predsjedničine Službe za odnose s javnošću.

Pratite nas na Google vijestima