Fun

Premijera ‘Nepokorive’ Nele | VIDEO

I dok je “Sto godina” vozila na osjećaj tuge i razočaranosti, a sjajna “Nebo gori” na predosjećaj, novi Nelin singl inspiraciju je pronašao u usamljenosti i neizvjesnosti koja je rezultirala njezinim vjerojatno najjačim autorski radom dosad – pjesmom “Nepokoriva”.

Ako se glavna tema “Nepokorive” učini poznatom to je zato što je nastala na melodiji koju pjevaju prateći vokali u “Nebo gori”. Ideja je došla slučajno, ali i pokazuje podsvjesnu povezanost nove faze Nelinog autorstva. Kompletan drugi album, koji će biti realiziran u 2024. tematski će pokrivati sve stadije nesretne ljubavi, kao moderan emotivan dnevnik.

“Još dok sam radila s Mihom na prošlom singlu Nebo Gori, izdvojili smo dio melodije koju smo razmišljali prenijeti i u idući singl. Kada je Nebo gori konačno objavljena – znali smo se zezati kako refren dok pjevam ‘nebo gori, ja…’ zvuči kao da izgovaram nepokoriva, što je prva primijetila i moja koautorica Ivana. I tako je Nepokoriva postala logična nasljednica moje prošle pjesme. Sve se složilo baš onako kako je i trebalo,” izjavila je Nela.

Glazbu kao i dosad potpisuje Nela, tekst Nela i Ivana Belošević, dok su aranžman i produkcija bili u spretnim rukama i ušima Mihovila Šoštarića Lockrooma. Nakon ampiano beata na prošloj pjesmi, “Nepokoriva” je hrabro krenula u novom smjeru. Plesna i mračna povući će vibe koji su svojevremeno donijeli artisti kao što je dvojac Disclosure, ali čim je preuzme moćan i širok Nelin vokal iste sekunde dobiva prepoznatljiv autorski pečat. Upravo su ta posljednja dva singla pokazala smjer kojeg će se Nela držati na svom sljedećem albumu. Vizualni identitet potpisuje ponovno – Đurđina Samardžić – GG Help.

Od sudjelovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do uspješnog prvog studijskog albuma “Melodrama”, Nela je postala upečatljiv dio hrvatske glazbene scene, cijenjena u glazbenim krugovima, ali i među publikom zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Iza sebe broji singlove koji redovito zauzimaju visoka mjesta na HR TOP 40 ljestvici, a singlovima “Nebo gori” i aktualnim “Nepokoriva” najavila je velike zaokrete u zvuku koji će obilježiti 2024. godinu.

Nelin novi singl “Nepokoriva” od danas je dostupan na svim streaming servisima.