Biznis i ekonomija

Provectus Capital Partners ulaže u Salona Dental, inaugurira regionalni Adria Dental Group

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, investirao je u stomatološku polikliniku Salona Dental iz Solina, vodeću polikliniku u Dalmaciji. Nakon investicije u zagrebačku stomatološku polikliniku Arena u lipnju ove godine, ovo je drugo ulaganje fonda u dentalnom sektoru u RH.

U sklopu Poliklinike Salona Dental nalazi se 10 moderno opremljenih ordinacija, dijagnostika i zubotehnički laboratorij.

>>>Provectus Capital Partners finalizirao investiciju u Keindl Sport

Istovremeno s ulaganjem u Salonu Dental, PCP pokreće Adria Dental Group, prvu regionalnu dentalnu grupaciju unutar koje će nastaviti poslovati poliklinika Arena i poliklinika Salona Dental. Adria Dental Group bit će središnje mjesto konsolidacije dentalnog sektora koju je pokrenuo PCP.

David Zeko, osnivač stomatološke poliklinike Salona Dental; Foto: Handout

“Ulaganja u privatni zdravstveni sektor i u dentalni sektor su okosnice ulaganja našeg fonda jer u tim djelatnostima vidimo veliki potencijal rasta u Hrvatskoj i regiji. Sa Salonom Dental dobivamo vodeću polikliniku u Dalmaciji, s timom vrhunskih stručnjaka i najmodernijom tehnologijom.  Objedinjeni nastup naših dentalnih poliklinika kroz Adria Dental Group omogućit će još kvalitetnije pozicioniranje i još brži rast u Hrvatskoj, ali  i na stranim tržištima iz kojeg dolazi velika potražnja za domaćim dentalnim uslugama.

U Hrvatskoj je postavljen visok standard usluga, a Adria Dental Group će taj standard nastaviti razvijati kroz daljnja ulaganja u nove tehnologije i djelatnike”, izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

>>>PCP investirao u Stomatološku polikliniku Arena, najavio daljnja ulaganja u konsolidaciju sektora

Investicija u Polikliniku Salona Dental predstavlja treću investiciju u privatno zdravstvo PCP-ovog fonda razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund), koji podržavaju Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak u sklopu CROGIP programa.

Pratite nas na Google vijestima

oglasavanje@grabancijas.com

Provectus Capital Partners/404