Biznis i ekonomija

Raiffeisen Leasing donirao vozilo udruzi Kap dobrote

Povodom obilježavanja 20. godina djelovanja u Hrvatskoj,  Raiffeisen Leasing odlučio je donirati vozilo udruzi Kap dobrote. Upravo ovakvom donacijom RBA Leasing nastoji iskazati svoju društvenu odgovornu ulogu prema zajednici u kojoj djeluje.

Raiffeisen Leasing prepoznao je potrebu udruge Kap dobrote za novim vozilom te je odlučio upravo povodom obilježavanja svojih 20 godina odgovoriti na njihov zahtjev i donirati im vozilo koje će im olakšati svakodnevne poslove i pružiti im podršku u brizi za najranjivije članove našeg društva.

 „Udruga Kap dobrote je prepoznata kao važna organizacija koja u svojoj misiji ima brigu za čovjeka koji se nalazi u vrlo teškim životnim uvjetima te nerijetko ne može brinuti o sebi.  Upravo našom donacijom vozila željeli smo se aktivno uključiti  u društveno angažirane projekte te dati podršku radu Udruge čiji članovi nesebično, s puno energije i empatije, svakodnevno brinu, obilaze i čuvaju svoje korisnike“, istaknuo je Krešimir Perić, predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga prilikom primopredaje vozila.

Iz udruge Kap dobrote naglasili su kako će im vozilo olakšati svakodnevno funkcioniranje i brigu štićenika koji su stari, bolesni i siromašni  te su im potrebne usluge prijevoza. Također, donacija će udruzi olakšati nabavu i dostavu hrane i lijekova, kućanskih potrepština te odvoženje odjeće na pranje u praonicu.

„Donirano vozilo znači nam mnogo, bez njega bi nam bilo nezamislivo i nemoguće funkcionirati jer se naši štićenici nalaze po cijelom gradu i šire. Zbog te dislociranosti do nekih štićenika ne bismo ni mogli doći gradskim prijevozom jer većina štićenika živi u siromašnim naseljima izvan grada Zagreba bez struje, vode i prilaznih putova,“ poručio je Marinko Šušak iz udruge Kap dobrote.

(RBA)