PolitikaPreporučeno

Reintke u Zagrebu: na kocki su milijuni zelenih radnih mjesta | EU izbori 2024.

Kandidatkinja stanke Možemo! za Europski parlament Jelena Miloš pozvala je u utorak građane da izađu na izbore 9. lipnja i izbore se za Europsku uniju u kojoj će pobačaj biti dostupan i besplatan, a žene sigurne od nasilja te će imati iste plaće za isti rad kao i muškarci.

“Bez rodne ravnopravnosti nema i neće biti sigurnog društva, neće biti sretnog društva i neće biti niti pravednog društva, zato je rodna ravnopravnost u središtu naše europske kampanje”, istaknula je Miloš na konferenciji za novinare na kojoj je podršku Možemo! došla dati i Terry Reintke, jedna od dva glavna kandidata Europske stranke zelenih.

Miloš je poručila da će se u Europskom parlamentu unutra grupe Zelenih boriti protiv nasilja nad ženama i ustrajati da sve zemlje ratificiraju i u potpunosti provedu Istanbulsku konvenciju. Borit će se i za siguran, dostupan i besplatan pobačaj za sve žene u EU, za jednakost žena na radnom mjestu odnosno da se ukinu razlike između muškaraca i žena za plaće za ista radna mjesta, kao i protiv napada desnice na žene i nazadovanja prava žena.

Osim toga pozvala je građane da potpišu peticiju My Voice, My Choice kojoj je namjera prikupiti milijun potpisa za dostupan i siguran pobačaj u cijeloj EU.

Milijuni zelenih radnih mjesta

Spitzenkandidatkinja Europske stranke zelenih Terry Reintke također je pozvala je hrvatske građane da izađu na europske izbore istaknuvši da su ti izbori važni za budućnost Europe.

Terry Reintke, spitzenkandidatkinja Zelenih; Foto: Philippe Buissin/EP

“Na ovim izborima puno je toga na kocki, prije svega milijuni zelenih radnih mjesta koja će biti ugrožena uspori li se zelena tranzicija. To je mogući ishod rezultata u kojima bi broj zastupnika ekstremne desnice bio veći u Europskom parlamentu. Mi se tome protivimo, jer želimo očuvati demokraciju i vladavinu prava, u Poljskoj i Mađarskoj smo vidjeli kako to izgleda kad ekstremna desnica nasrne na vladavinu prava, prava manjina i žena”, istaknula je Reintke.

Koordinator stranke Tomislav Tomašević izrazio je  uvjerenje da će, nakon izbora, Možemo! postati europarlamentarna stranka s jednim ili dva mjesta u Europskom parlamentu.


Related Posts

None found

Comment here