PreporučenoTech

Rekordni rast dobiti Deutsche Telekoma u EU | Q1 2024

Deutsche Telekom u četvrtak je izvijestio o prilagođenoj kvartalnoj dobiti prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 10.5 milijardi eura.

Rast je zabilježen u svim segmentima poslovanja.

Rezultat je bolji od prognoziranih 10.25 milijardi eura, a rast EBITDA AL u Europskoj uniji za 8.1% najveći je u povijesti tvrtke.

Prilagođeni EBITDA AL u segmentu Europe zabilježio je organski rast 25. tromjesečje zaredom. S 8,1 posto, ovaj organski rast bio je veći u prvom tromjesečju 2024. nego u bilo kojem drugom tromjesečju u ovom razdoblju, podigavši ukupni iznos na 1,1 milijardu eura.

Deutsche Telekom

Telekom je kao glavne faktore uspjeha naveo porast broja korisnika, povećanje tarifa i nešto blaže cijene energenata.

Glavni financijski direktor, Christian Illek, investitorima je rekao da se polet izgledno neće održati kroz svako od dolazećih tromjesečja u 2024. godini.

Glavni izvršni direktor Timotheus Höttges istovremeno je podcrtao očekivani pozitivni učinak od promjene zakona koja na snagu stupa sa srpnjem i iznajmljivačima nekretnina zabranjuje da u rentu uključuju TV usluge.

Reuters piše da je izvjesni gubitnik Vodafone koji očekuje osipanje oko polovice od 8.5 milijuna domaćinstava “prisiljenih” na korištenje njegovih usluga.

Izgledni dobitnik, Telekomov MagentaTV koji je osigurao lukrativna prava za prenošenje svih nogometnih utakmice Eura 2024., kroz tromjesječje je svoju bazu korisnika povećao za 73.000 na 4,4 milijuna, podupirući prihode u njemačkom operativnom segmentu tvrtke.


Povezane vijesti

Comment here