Politika

Rojs i generali u Vitezu: glasujući za nas glasate za sebe

Nositelj liste ‘Hrvatsko bilo’ za XI. izbornu jedinicu Ljubo Ćesić Rojs pozvao je hrvatske birače u Vitezu u središnjoj Bosni da podrže tu listu na kojoj se nalaze generali Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane jer će na taj način glasovati za sebe.

U pratnji Ćesić Rojsa bili su generali Ivan Tolj, Ivan Kapular i Miljenko Galić koji se nalaze na toj listi za Sabor Republike Hrvatske.

U Vitezu su obišli spomen sobu i odali počast poginulim hrvatskim braniteljima iz općine Vitez, te su se upisali u spomen knjigu.

Osmica

Izaslanstvo je posjetilo i spomen obilježje Osmica, posvećeno osmero ubijene hrvatske djece u topničkom napadu bošnjačke Armije BiH u ljeto 1993. godine na središte tog srednjobosanskog grada, te središnje županijsko obilježje u mjestu Križančevom Selu gdje je u ratu počinjen masakr nad 64 hrvatska civila i vojnika.

Tamo su generali položili vijence i zapalili svijeće te se pomolili za žrtve iz Domovinskog rata.

U razgovoru s mještanima general HV-a i HVO-a Ljubo Ćesić Rojs pozvao je birače da na ovim izborima glasuju ‘za sebe’ budući da imaju kandidate koji će zastupati njihove interese.

Glasanje na hrvatskim parlamentarnim izborima u XI. izbornoj jedinici, zasebnoj izbornoj jedinici za izbor troje zastupnika koje biraju hrvatski državljani bez prebivalište u Hrvatskoj, počinje u utorak 16. travnja i traje dva dana.

Biračima u dijaspori na raspolaganju su kandidati s osam lista koji se bore za tri saborska mandata.Povezane vijesti