PreporučenoTech

Samoubojstvo Covid liječnice u Klinici  ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu

Voljena i cijenjena liječnica koja je radila s Covid bolesnicima u zagrebačkoj Klinici “Dr. Fran Mihaljević” počinila je samoubojstvo u noći s nedjelje na ponedjeljak, doznaje u utorak RTL.

Prema riječima njezinih kolega, liječnica “više nije mogla podnijeti” umiranja kojima je posvjedočila u posljednjim mjesecima.

>>>Ivan Đikić: ministar Beroš laže i obmanjuje javnost | COVID-19

“Mogu reći da je tijekom noći od 29. na 30. preminula naša kolegica koja je bila jedna izvrsna osoba i kao stručnjak i kao čovjek. Netko tko je bio krajnje predan poslu i cijeloj situaciji sa Covidom i prije toga godinama sudjelovala u svim aktivnostima klinike. Davala se potpuno. Svi su djelatnici na neki način žalosni, teško im je, ali se sjećaju nje u najboljem izdanju. Mi ćemo se sjećat nje i bit će u našim srcima,” potvrdila je za RTL-u ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

Pandemija i propusti koji su doveli do preopterećenja i pucanja bolničkog i zdravstvenog sustava u Hrvatskoj generalno uzimaju težak danak po liječničko i drugo medicinsko osoblje.

>>>U 24 sata 10 umrlih – ‘ratno stanje’ u Općoj bolnici Varaždin: COVID-19 | 25. studeni

“Kada radite u nenormalnim uvjetima, kada se radno vrijeme pretvara u kompletan život, odnosno struka preuzima kontrolu nad vašim životom, bilo je za očekivati da će se dogoditi porast tog sindroma sagorijevanja na poslu i da će sve veći i veći broj zdravstvenih djelatnika, uključujući liječnike, pucati na poslu i da taj stres i gomilu tog psihofizičkog napora neće biti u stanju procesuirati na jedan normalan način,” rekla je za RTL predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit.