PolitikaPreporučeno

SDP komentirao ‘politiku koja artikulira neistinu, najveći poraz IDS-a u posljednjih 30 godina’

Danijel Ferić; Foto: HINA/Daniel Sponza

Umaški gradonačelnik i voditelj izbornog stožera SDP-a Vili Bassanese ocijenio je u ponedjeljak u Puli da je politika IDS-a na nedjeljnim lokalnim izborima doživjela najveći poraz u posljednjih 30 godina, “neovisno o tome što PR postrojbe govore drugačije, a nakon toga mediji to prenose”.

Vrlo dobrim ocijenio je rezultat SDP-ova kandidata za župana Danijela Ferića, koji je ušao u drugi krug s IDS-ovim kandidatom Borisom Miletićem.

>>>Miletić predstavio progresivan, otvoren i zelen program | 100% Istra

“To je ono čemu smo se nadali i još je jedna potvrda da se isplati biti uporan, imati svoj stav i iskazivati sva razmišljanja i promišljanja bez ikakve zadrške. Politika IDS-a u posljednjih 30 godina doživjela je najveći poraz na lokalnim izborima neovisno o tome što PR postrojbe govori drugačije, a nakon toga mediji to prenose”, ocijenio je Bassanese.

“Politika koja artikulira neistinu”

Promjena je spora, ali ne i nedostižna, istaknuo je kandidat za istarskog župana Danijel Ferić, koji je pritom zahvalio sugrađankama i sugrađanima kao ključnim nositeljima promjene.

“Građani su jučer glasno  rekli ‘ne’ štetnoj IDS-ovoj politici u Istri, građanke i građani Buzeta, Vodnjana, Brtonigle, Oprtlja, Gračišća, a vjerujte mi za dva tjedna to će reći i građani i građanke Pazina. Isto tako, vjerujem da će Istrijani i Istrijanke i Borisu Miletiću kazati ‘ne'”, poručio je Ferić.

Dodao je kako je, kako je rekao, iznimno važno za “političku higijenu najvećeg istarskog grada” to što IDS u Gradskom vijeću Pule više nema većinu.

>>>Ferić zavjetovao transparentnost, Istarsko veleučilište nazvao ‘uhljebISTRAnom’

“Već je sada izvjesno da je sadašnji vršitelj dužnosti župana Fabrizio Radin izgubio u utrci za zamjenika gradonačelnika grada Pule. To samo govori o štetnoj politici koju su Radin i Miletić vodili u gradu Puli, o svim onim aferama, od Kaštijuna do pokušaja privatizacije plaža i koncesija na sto godina”, istaknuo je Ferić. Dodao je da je Miletić dobio 18 tisuća glasova manje nego što je prije četiri godine dobio Valter Flego.

“Dobiti toliko manje glasova na izborima i prikazivati to kao izbornu pobjedu je politika koja artikulira neistinu, kojoj treba stati na kraj”, poručio je Bassanese i dodao kako su lokalni i regionalni izbori vrlo važni za kvalitetu života u gradovima, u mjestima, u regiji u kojoj žive.

Comments (1)

  1. […] >>>SDP komentirao ‘politiku koja artikulira neistinu, najveći poraz IDS-a u posljednjih … […]

Comments are closed.