PolitikaPreporučeno

Šest umrlih, u 24 sata zauzeto čak 36 kreveta: COVID-19 | 30. kolovoz | detalji

U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom na 3784 testirana uzorka, a od posljednica zaraze umrlo je šest osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Trenutno je aktivno 3014 slučajeva. Na bolničkom liječenju je 427 pacijenata, čak 36 više nego jučer, od kojih je na respiratoru njih 55, četiri više nego jučer. Porast hospitalizacija u posljednja 24 sata pritom je ponajveći od travnja i podsjeća na neke od najtežih dana u prijašnjim valovima.

>>>Na liječenju 391, na respiratoru 51 pacijent: COVID-19 | 29. kolovoz | detalji

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 373.330 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 8331 umrla, ukupno se oporavilo 361.985 osoba od toga 450 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 7744 osobe.

Do danas je ukupno testirano 2.534.386 osoba, od toga 3784 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 29. kolovoza utrošeno je 3.258.375 doza cjepiva, a cijepljeno je je 42,38 posto ukupnog stanovništva, odnosno 50,91 posto odraslog stanovništva. Na dan 29. kolovoza utrošeno je 1289 doza cjepiva, a od toga su 823 osobe cijepljene prvom dozom.

Zaključno s 29. kolovoza 1.719.744 osobe cijepljene su barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.607.430 osoba (1.538.631 osoba cijepljena s dvije doze te 68.799 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 47,64 posto odraslog stanovništva.

SMŽ: samo jedna novooboljela osoba

Zbog manjeg broja testiranih, u Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata zabilježena samo jedna novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19.

Radi se o osobi iz Popovače, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Stožer moli stanovnike Županije za razumijevanje i odgovornost u primjeni svih epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se što prije zaustavilo širenje pandemije koronavirusa.

BBŽ bez novozaraženih

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju je 15 zaraženih koronavirusom, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 249 osoba.

Istra: jedna osoba zaražena, jedna preminula

Jedna novozaražena, i jedna covid-19 pozitivna preminula osoba, zabilježene su u protekla 24 sata u Istarskoj županiji, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U pulskoj Općoj bolnici preminula je 89-godišnja zaražena osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

Tijekom 24 sata testirano je 213 uzoraka brisa na covid-19.

Na Odjelu za infektologiju pulske Opće bolnice liječi se 26 osoba, jedna više nego u nedjelju. Trenutno je u Isti u samoizolaciji 435 osoba.

Nastavni zavod za javno zdravstvo nastavlja cijepljenje odraslih bez zakazanog termina. Od danas do nedjelje cijepiti se može u Buzetu, Pazinu, Labinu, Poreču, Umagu, Rovinju, Vodnjanu, Ližnjanu i Kašteliru.

Varaždinska županija: pet novozaraženih

U Varaždinskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom na 146 testiranih, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata u Varaždinskoj županiji oporavilo se devet osoba i nema preminulih.

Na liječenju Općoj bolnici Varaždin je devet pacijenta s težom kliničkom slikom.

Aktivno je 67 slučajeva.

KKŽ bez novih zaraza

U Koprivničko-križevačkoj županiji u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva covid-19, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Trenutno su aktivna 34 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je šest osoba, a

Na bolničkom su liječenju četiri osobe, trenutno su aktivna 34 slučaja zaraze covid-19.

U Virovitičko-podravskoj županiji tri slučaja

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 33 uzoraka i zabilježeno tri slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaraženi dolaze s područja Virovitice, Suhopolja i Gradine.

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se četvero pacijenata.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 5023 osobe, a 142 je umrlo.

U Zagrebačkoj županiji 17 novih slučajeva zaraze

U Zagrebačkoj županiji u posljednjem je danu zabilježeno 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je 26 osoba pa je trenutno aktivno 318 slučajeva, izvijestio je u ponedjeljak županijski Zavod za javno zdravstvo.

Od početka epidemije na području Zagrebačke županije evidentirano je 31.213 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno su 30.793 osobe, a 76 osoba je umrlo.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 17 osoba (gradovi – 1 Samobor, 1 Zaprešić, 1 Jastrebarsko, 4 Velika Gorica, 4 Ivanić-Grad, 1 Dugo Selo; općine – 1 Jakovlje, 1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 1 Brckovljani, 1 Rugvica).

PGŽ: bez novooboljelih, jedna osoba umrla u KBC Rijeka

Od 1473 u nedjelju testirana uzorka u Primorsko-goranskoj županiji nijedan nije bio pozitivan, ali je od posljedica covida-19 nakon duljeg vremena u riječkom KBC-u umrla jedna osoba, rekao je u ponedjeljak ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Umrla osoba (74), s prebivalištem izvan Primorsko-goranske županije, imala je i brojne komorbiditete, rekao je Mićović.

S 15 ozdravljenih osoba u nedjelju, u županiji je sada 177 aktivnih slučajeva bolesti.

U KBC Rijeka liječi se 21 pacijent s covidom-19, na respiratoru su dvije osobe.

Mićović je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare istaknuo da je od početak lipnja, za četvrtog vala, u Primorsko-goranskoj županiji zaraženo 858 osoba, od kojih 64 djece mlađe od 12 godina, koja se ne mogu cijepiti.

Od ostalih zaraženih, samo 58 ih je bilo cijepljeno, odnosno 7,3 posto, istaknuo je Mićović, dodajući da ovi pokazatelji upućuju jasnu poruku o važnosti cijepljenja.

Međimurje bez novooboljelih i umrlih

U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom, niti preminulih osoba, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

U Županijskoj bolnici Čakovec liječi se šest pacijenata pozitivnih na koronavirus, u protekla 24 sata hospitalizirana su tri nova. Nijedan pacijent nije na respiratoru.

U protekla 24 sata oporavilo se osam osoba, a trenutni broj pozitivnih slučajeva je 43.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji šest novih slučajeva

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o jednoj osobi muškog i pet osoba ženskog spola, četiri iz Dubrovnika te jednoj iz Metkovića i Župe dubrovačke.

Izliječeno je deset osoba, šest iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića te jedna iz Orebića i Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 215 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 122 264 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 30 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 502 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježen slučaj kršenja mjere samoizolacije.

Od početka pandemije utvrđena su ukupno 933 slučaja kršenja samoizolacije.

Osječko-baranjska županija: jedna osoba umrla, pet novozaraženih

Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata umrla je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 74. godine, a potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Obrađeno je 29 uzoraka, od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus – dvije novozaražene osobe imaju prebivalište na području Čepina, a po jedna na području Belog Manastira, Belišća i Osijeka.

U osječkom KBC-u i našičkoj bolnici hospitalizirane su 22 osobe, od kojih su dvije na respiratoru.

Trenutno se u Osječko-baranjskoj županiji u samoizolaciji nalazi 330 osoba.

Split: malo testiranih, 20 novooboljelih

​U nedjelju je u Splitsko-dalmatinskoj županiji testirano  546 osoba od kojih je 20 pozitivnih na covid, a jedan je stariji muškarac umro,  izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od  546 obrađenih testova 20 je novooboljelih;  iz Splita ​devet​, ​Makarske tri, ​Kaštela​,​ Sinja ​i Solina po dvije, ​te ​Dugog Rata i Klisa ​po jedna​ osoba.

​”​Od ukupnog broja novooboljelih 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.​ ​Ukupno je 1391 osoba u samoizolaciji.​ ​Na bolničkom liječenju je 86 osoba u KBC-u Split, od kojih 18 na respiratoru.​ ​Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 ​umro je​ muškarac ​(​85​) koji je uz brojne komorbiditete bi​o​ pozitiv​a​n i na COVID infekciju​”, izvijestili su iz Stožera​

U Zagrebu 35 novih zaraznih slučajeva

U Zagrebu je u posljednjem danu prema podacima HZJZ-a zabilježeno 35 novih slučajeva covida-19 pa je u glavnom hrvatskom gradu trenutno 596 aktivnih slučajeva, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) dr. Andrija Štampar.

Prema podacima HZJZ-a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 70.879, što je 98 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar” obrađeno je 288 uzoraka, od kojih je 27 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 70 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 48 osoba.

Od 70 pozitivnih osoba 25 osoba su kontakti ranije pozitivnih osoba, 10 osoba izloženo je bolesti u drugim županijama tijekom godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska, Šibensko-kninska, Zadarska, Dubrovačko-neretvanska županija).

Dvanaestoro oboljelih doputovalo je iz BIH i Njemačke, 13 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, dok su četiri zaražene prilikom izlazaka (od toga tri na festivalu u Slunju).

Za dvije osobe obrada je u tijeku. Tri zaražene osobe nisu kontaktirane zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese) ili su odbijale primiti pozive. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu.

U domovima za starije i nemoćne i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe.

Na cjepnom punktu Velesajam jučer nije bilo cijepljenja.

Jedna novooboljela osoba u Krapinsko-zagorskoj županiji

Na području Krapinsko-zagorske županije potvrđena je jedna novoboljela osoba pozitivna na koronavirus, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oporavilo se 10 osoba pa je trenutno aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 74.  U samoizolaciji je 81 osoba.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana su tri osobe pozitivne na SARS CoV-2.

U Zadarskoj je županiji 25 novih slučajeva

U Zadarskoj je županiji 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaraženih je sedmero u Zadru, petero u Benkovcu, četvero u Ražancu, po dvoje u Biogradu i Sukošanu te po jedna osoba u Poličniku, Posedarju, Salima, Sv. Filipu i Jakovu i Viru.

Na covid odjelu u Općoj bolnici Zadar na liječenju je 21 pacijent, od kojih je troje na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu hospitalizirano 15 osoba.

Testirano je 100 uzoraka, ozdravile su 33 osobe i trenutno su aktivna 144 slučaja.

Pod aktivnim je nadzorom 812 stanovnika, a policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije.

Brodsko-posavska županija tri, Požeško-slavonska županija dva nova slučaja

Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je izvijestio o tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a stožer susjedne Požeško-slavonske županije o dva.

U Brodsko-posavskoj županiji na bolničkom liječenju je šest osoba pozitivnih na koronavirus, od kojih jedna pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u toj županiji obuhvaćena je 201 osoba.

Glasnogovornica brodsko-posavske policije Kata Nujić na konferenciji za novinare izvijestila je o razrješenju slučaja krivotvorenja negativnih nalaza PCR testa na koronavirus. U subotu u 18.45 sati, na granični prijelaz u Staroj Gradiški kontroli su pristupila dva državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 30 i 33 godine. “Sukladno prethodnim saznanjima, policijski službenici su nad istima proveli kriminalističko istraživanjete ih sumnjiče da su 1. srpnja, na službeni e-mail Postaje granične policije Stara Gradiška proslijedili krivotvorene PCR testove s ciljem ukidanja prethodno izrečene mjere samoizolacije”, rekla je Nujić dodajući da policija protiv dvojice muškaraca podnosi kaznenu prijavu.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u ponedjeljak je izvijestio o dva  nova slučaja  zaraze koronavirusom. U toj županiji od zaraze koronavirusom trenutno se liječe 22 osobe, od kojih je jedna na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 100 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri novozaražena

Sisačko-moslavački Stožer civilne zaštite u ponedjeljak popodne objavio je dopunu dnevnog izvješća o oboljelima od koronavirusa u kojoj navode da su, umjesto jutros objavljenog jednog slučaja zaraze, četiri nova slučaja covida-19.

Riječ je o po jednoj osobi iz Popovače, Siska, Petrinje i Lekenika.

Članak se osvježava s pristizanjem informacija

Comments (3)

  1. […] Šest umrlih, u 24 sata zauzeto čak 36 kreveta: COVID-19 | 30. kolovoz | detalji… 30/08/2021 […]

  2. […] >>>Šest umrlih, u 24 sata zauzeto čak 36 kreveta: COVID-19 | 30. kolovoz | detalji […]

  3. […] zauzimanje bolničkih kreveta nije zabilježila od 30. kolovoza kad se broj hospitaliziranih u jednom danu povećao za 36. Na respiratoru je 99 pacijenata, pet više nego […]

Comments are closed.